Rețetă de supă de curcan cu găluște. Dacă vrei să prepari o rețetă sofisticată, îți recomandăm supa de curcan cu găluște. Este o rețetă nemaipomenită și se ușor de gătit. Iată ce alimente trebuie să folosești pentru a te bucura de o mâncare delicioasă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de supă de curcan cu găluște. Este o rețetă extrem de delicioasă, iar prepararea ei este simplă. Trebuie doar să schimbi ingredientele și să te bucuri de un nou gust absolut gustos. Așadar, pentru a prepara supa de curcan cu găluște ai nevoie de următoarele ingrediente.
Citește și: Supă cremă de morcovi cu portocale, după rețeta lui Adi Hădean
Citește și:Rețetă de chec cu maioneză
Citește și:Musaca cu piure de cartofi. Un preparat culinar delicios și ușor de gătit
Citește și:Supă cremă de roșii coapte cu crutoane și parmezan. O rețetă simplă și gustoasă
Ingrediente
-un curcan mic sau o jumătate de curcan (trebuie să aibă dimenisiunea unui pui)
-2 morcovi
-1 legatură de ceapă verde
-o rădăcină de pătrunjel
-1-2 ardei
-o ţelină mică
-un păstârnac
-50 gr de unt
-1 legătură de pătrunjel verde
-2 fire de usturoi verde
-sare
-piper boabe şi piper măcinat
Pentru găluşte:
-2 ouă
-100 gr de griş
Mod de preparare
Se spală bine curcaul, apoi se părlește la foc mare pentru trei minute. Se spală încă o dată cu apă rece, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă și un praf de sare. Se scoate spuma de la suprafață, iar după ce apa clocotește se adaugă și legumele curățate și tăiate după preferințe.
Se acoperă oala cu capac și se lasă la foc mediu pentru a fierbe. Legumele și carnea se scot după ce au fiert și se folosesc la altă mâncare. Se bat bine ouăle, iar peste ele se pune griș și se formează găluștele. Acestea se bagă în supă și se lasă la fiert. La final se adaugă piperul, untul și sarea. Poftă bună!
Sursa foto: Canva