Rețetă de supă de fasole cu pesto

.

Rețetă de supă de fasole cu pesto. Dacă vă place să gătiți românește, dar, în egală măsură și să experimentați, iată o rețetă care vă va satisface pe deplin papilele gustative! Fasolea este nu doar gustoasă, ci și foarte sățioasă, în timp ce pesto va aromatiza perect supa.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de supă de fasole cu pesto. Supranumită și soupe au pistou, această delicioasă rețetă provensală este extraordinar de gustoasă și, în egală măsură, ușor de preparat. Există, desigur, diverse variante pe aceeași temă, inclusiv cu fasole verde sau cu paste, dar vă garantăm că aceasta este una dintre cel emai dleicioase.

Rețetă de supă de fasole cu pesto

Această supă delicioasă se gătește destul de repede, mai ales că, dacă nu dispuneți de prea mult timp, puteți folosi și pesto cumpărat din supermarket, nu trebuie să-l faceți pe loc, acasă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara o supă de fasole surprinzător de gustoasă, unde pesto face diferența!


Citește și: Rețetă de mousse de ciocolată. Desert din trei ingrediente, delicios și ușor de făcut

Citește și: Rețetă de mâncare de ardei copți

Citește și: Rețetă de supă thailandeză sau „Tom Kha Gai

Citește și: Plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Rețeta pas cu pas

Ingrediente pentru supă

  • 400 g de fasole albă
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 morcov mare, tăiat cubulețe
  • 1 tulpină de țelină, tăiată cubulețe
  • 1 cartof mare, tăiat cubulețe
  • 1 litru supă de legume sau apă
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei de măsline

Ingrediente pentru pesto

  • 2 căni frunze de busuioc proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 1/4 cană nuci sau migdale, prăjite
  • 1/2 cană ulei de măsline
  • 1/2 cană parmezan ras
  • sare (după gust – atenție, parmezanul este sărat!)
  • piper

Cum se face supa de fasole cu pesto

Se încălzește uleiul de măsline într-un vas încăpător, preferabil antiaderent, la foc mediu. Apoi se aduagă ceapa și usutoiul, care se călesc aproximativ 5 minute, până se înmoaie și devin translucide. Se pun apoi cartoful, morcovul și țelina și se mai călesc încă 5 minute cu legumele din vas.

Se adaugă apoi fasolea (este bine ca fasolea să o dați în câteva clocote înainte și să schimbați apa, pentru că face multă spumă) și supa de legume. Se lasă la fiert, la foc mediu, până ce toate legumele sunt fierte. În funcție de soi, fasolea ar trebui să fiarbă în 30 de minute, dar este bine să o încercați cu o furculiță.


Cât timp fierb legumele se pregătește pesto-ul. Se blendează frunzele de busuioc, usturoiul, nucile/migdalele prăjite, uleiul de măsline și parmezanul până se obține o pastă omogenă și se condimentează după gust.

După ce au fiert legumele, se omogenizează supa cu un blender până ce supa devine cremoasă. Dacă s-a răcit, se mai pune puțin pe foc și se adaugă sosul pesto, pentru a se întrepătrunde aromele. Este la fel de gustoasă însă și dacă alegeți să nu o faceți supă cremă, așadar puteți lăsa boabele de fasole întregi.


Se servește cu parmezan ras și o frunză de busuioc deasupra. Puteți să o consumați și cu lămâie, dacă vă place gustul acrișor.

Sursa Freepik.com