Rețetă de supă de linte cu costiță afumată. Datorită proprietăților nutritive remarcabile, lintea este azi un ingredient extrem de popular în bucătăriile din întreaga lume. Mai mult, este și extrem de versatilă, așadar poate fi pregătită în multe feluri, de la salate la ciorbe și supe-creme. Iată un preparat care va fi pe placut tuturor, cu atât mai mult cu cât elementul-surpriză este costița afumată.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de supă de linte cu costiță afumată. Uscată, conservată sau congelată, lintea poate fi gătită în multe feluri și are numeroase beneficii pentru sănătate. Micuțele boabe de culori diferite – roșii, maro, verzi, galbene și negre – conțin o cantitate ridicată de acid folic, fier și vitamina B1, care susțin sănătatea inimii. Mai mult, ajută, se spune, la scăderea colesterolului, dar și a tensiunii arteriale. Iată o rețetă deliciosă de supă de linte, unde costița afumată constituie o surpriză neașteptată, dar extrem de delicioasă.
Rețetă de supă de linte cu costiță afumată
Cu siguranță ați mâncat nu o dată ciorbă de fasole cu afumătură, așadar de ce să nu încercați și alt gen de leguminoase – lintea, care are multe beneficii pentru sănătate. Supa este delicioasă, simplu de făcut și va deveni, cu siguranță, una dintre preferatele familiei. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai simplă rețetă de supă de linte cu costiță afumată!
Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan
Citește și: Pui cu smântână.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă de supă cremă de legume.Ușor de preparat
Ingrediente
- 250 g linte
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 păstârnac
- cimbru
- 200 g costiţă afumată (sau cârnați afumați)
- 1 cartof
- 200 ml suc de roşii
- sare
- mărar şi pătrunjel proaspete
Cum se pregătește supa de linte cu costiță afumată
Rețetă de supă de linte cu costiță afumată. Lintea se alege de impurități și apoi se spală bine în câteva ape, după care se lasă de seara până dimineața în apă. Acest procedeu va scurta mult timpul de fierbere. Apoi, lintea se pune la fiert în 4 litri de apă, în care se adugă 2-3 crenguțe de cimbru, pentru gust. Dacă face multă spumă, puteți scimba apa o dată.
După ce fierbe 30 minute, peste linte se adaugă costiţa tăiată felii (sau cârnații afumați, dacă preferați), ceapa tocată mărunt, morcovii, păstârnacul şi ţelina și cartoful (mai spre final) – toate tăiate cubuleţe. Se acoperă şi se lasă să fiarbă până ce lintea este perfect înmuiată.
La final se pune în supă sucul de roşii şi se adaugă sarea după. Se presară mărar şi pătrunjel verde, iar la servit puteți adăuga un strop de smântână.