Rețetă de supă de varză dulce. Dietetică și gustoasă

 Oana Pantazi
.

Vă invităm să încercați această rețetă de supă de varză dulce dietetică și gustoasă, perfectă pentru zilele caniculare de vară. Este extrem de simplu de preparat și, cel mai important, e perfectă în curele de slăbire.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Dacă nu aveți idee ce să mai gătiți în această perioadă caniculară, vă recomandăm o rețetă de supă ce varză dulce. Este foarte simplu de preparat și, în egală măsură, foarte versatilă, putând fi preparată cu legumele pe care le aveți în cămară. Puteți adăuga, așadar, în funcție de gust, de sezon, dar și de imaginație, și alte legume.

Rețetă de supă de varză dulce

Datorită proprietăților nutritive ale verzei, care este săracă în grăsimi, dar are un conținut ridicat de vitamina A, C și K și este diuretică, veți avea parte de un prânz sănătos și hipocaloric. Desigur, smântâna cu care se drege ciorba este opțională în cazul doamnelor și domnișoarelor care țin dietă… Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru o rețetă de supă de varză perfectă.

Ingrediente

1 varză albă de mărime medie

200 ml suc roșii (sau 4 roșii proaspete)

1/2 țelină

1 pătrunjel rădăcină

1 ardei gras

1 ceapă

2 cartofi

1 morcov

200 ml smântână

o legătură pătrunjel sau mărar

sare, piper

Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas

Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare recomandată de Mirela Vaida

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Ciorbă de legume. Ingredientul care dă gustul perfect

Citește și: Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!

Cum se prepară supa de varză

Rețetă de supă de varză dulce. Mod de preparare. Legumele se curăță și se taie cubulețe, în afară de morcov, care se feliază, și varză, care se taie în fâșii subțiri. Se pun la fiert într-o oală încăpătoare. După circa 10 minute, se adugă sucul de roșii sau roșiile tăiate cubulețe, se mai lasă să clocotească vreo câteva minute, apoi se adaugă sare și piper, după gust.

Se verifică legumele cu o furculiță (e bine să nu fie fierte foarte mult, pentru a nu-și pierde proprietățile nutritive), apoi se oprește focul. Între timp, se taie mărunt verdețurile și se presară deasupra.

Supa poate fi servită atât fierbinte, cu o lingură generoasă de smântână, cât și rece, de la frigider, în zilele toride. Varianta fără smântână este indicată în dietă (cine nu a auzit despre faimoasa supă de varză?). Dacă nu sunteți la regim, puteți adăuga în ciorbă și o mână de orez. De asemenea, este extrem de gustoasă dacă îi adăugați, la servire, puțină lămâie.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton