Anotimpul cald e aici, așa că e obligatoriu să încercați o rețetă se supă italiană cu paste, în egală măsură sățioasă, delicioasă, dar și răcoritoare. Se face simplu și este pe placul întregii familii.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de supă italiană cu paste. Cum nimeni nu se pricepe mai bine la paste ca italienii, era de așteptat să exceleze și în ceea ce privește supele. Plină de legume și aromată cu usturoi, supa italiană de paste este un deliciu, putând fiind consumată atât caldă, cât și rece, în zilele toride de vară.
Rețetă de supă italiană cu paste
Dat fiind că la italieni pastele și roșiile sunt de multe ori vedeta farfuriei, iată o rețetă delicioasă, care nu necesită cine știe ce talent în bucătărie, ingredientele fiind cele care fac dintr-o supă aparent simplă un preparat de 5 stele. Iată cât de repede se prepară și de ce ingrediente aveți nevoie.
Citește și: 3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste
Citește și: Rețetă de dulceață de salcâm
Citește și: Rețetă fasole verde la tigaie
Citește și: Rețetă de gogoși la cuptor
Ingrediente
- 200 gr de paste (după preferințe)
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 2 morcovi, tăiați cubulețe
- o țelină mare, tăiată cubulețe
- 2-3 căței de usturoi, pisați
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 cutie de roșii tocate (400 gr)
- 1 litru de stock de legume sau de pui
- 1 legătură de frunze de busuioc, tocată
- sare
- piper
- parmezan ras, pentru servit
Cum se face supa italiană cu paste
Mai întâi se încinge uleiul de măsline în oala în care urmează să faceți supa. Se adaugă întâi ceapa tocată, care se lasă până devine sticloasă. După circa 3-4 minute, se adaugă usturoiul, morcovii și țelina și se ocntinuă călirea până ce legumele se înmoaie (cam 5 minute) Se adaugă apoi roșiile cubulețe și se mai dă amestecul într-un clocot, după care se toarnă stock-ul de legume sau de pui și se lasă totul la fiert, la foc mic, în jur de 15 minute.
Până atunci, se fierb pastele într-un vas separat, dar nu complet (scădeți câteva minute din timpul de fierbere), fiindcă apoi le veți pune să fiarbă cel puțin 3 minute în supă, alături de legume, pentru ca aromele să le pătrundă bine. La final, se dă gust supei cu sare și piper, se mai dă într-un clocot și apoi se stinge focul.
Supa se servește imediat, cu o porție generoasă de parmezan deasupra și cu busuioc tocat.
Foto: Shutterstock