Tahini este un condiment din Orientul Mijlociu făcut din susan prăjit, care se servește singur sau ca ingredient în humus. Dacă vrei să pregătești tahini în casă, iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Tahini este o specialitate orientală și se folosește, în general, ca ingredient de bază în humus. Pasta are un gust și o textură deosebită, dar și numeroase proprietăți asupra sănătății, susanul fiind o sursă bună de mai mulți nutrienți esențiali, inclusiv zinc, seleniu, cupru, fier, vitamina B6 și vitamina E. Tahni poate fi ținut la frigider până la șase luni.
Citește și: Salam din cozonac glazurat cu ciocolată. Un desert delicios pentru perioada de după Paște
Citește și: Trei rețete cu ouăle fierte rămase de la Paște: cartofi franțuzești, chiftele la cuptor și ruladă cu spanac
Citește și: Rețete de cocktail pentru Paște
Rețetă de tahini – Ingrediente
300 g de susan (poate fi orice culoare)
2 – 4 linguri ulei (ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline extravirgin)
sare (opțional)
Rețetă de tahini – Mod de prepare
1. Semințele de susan se prăjesc într-o tigaie timp de cinci minute.
2. După răcire, acestea se pun într-un blender și se pasează până când se formează o pastă, potrivit retete.unica.ro.
3. În această etapă se adaugă uleiul și se amestecă până când compoziția se omogenizează. Adăugați sare și piper după gust. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik