Rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci. Tăiețeii japonezi, cunoscuți sub numele de „udon” sau „ramen”, sunt o specialitate a bucătăriei japoneze și sunt apreciați în întreaga lume pentru textura lor moale și gustul bogat. Tăiețeii japonezi sunt de obicei gătiți cu multe legume și se poate adăuga și carne. Iată o rețetă delicioasă de rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci. Pe lângă versiunile tradiționale de ramen, există și diferite variații regionale și modernizări ale acestui fel de mâncare, care încorporează influențe culinare locale și inovații creative. Acestea pot include felii de carne de porc fragedă (chashu), ouă fierte moale sau tari (ajitsuke tamago), alge marine (nori), tăieței de bambus (menma), ciuperci shiitake, germeni de soia și multe altele. Aceste ingrediente adaugă texturi și arome suplimentare, completând gustul general al tăiețeilor japonezi. Iată o rețetă delicioasă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci, consemnată de e-retete.ro.

Citește și: Ana Odagiu, primele declarații după ce s-a căsătorit cu Conrad Mericoffer. Au plecat din București, imediat după cununia civilă: „Suntem în drum spre…”

Citește și: Irina Rimes și iubitul ei, David Goldcher, primul pictorial de cuplu, pe coperta VIVA! Totul despre viața personală și profesională a artistei

Rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci. Ingrediente

  • 360 gr taietei udon (taieti grosi de grau, cei prefierti; sau puteti folosi 200 gr taietei grosi nefierti)
  • 250-300 gr carne de porc tocata (am tocat ceafa de porc)
  • 150-200 gr ciuperci Portobello (sau champignon)
  • 1 ceapa medie
  • 2 maini bune spanac
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri sos de soia sarat
  • 2 linguri sos de stridii (Oyster sauce)
  • 1 lingura mirin
  • 1/2 lingura sos Sriracha
  • 1/2 lingura otet de orez
  • 1 priza generoasa zahar
  • piper, sare

Rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci. Mod de preparare

  1. Tăiețeii prefierti se introduc pentru 2 minute in apa care fierbe si apoi se amesteca pana se desfac; cei nefierti se fierb in apa cu sare cat timp e indicat pe pachet, fara sa ii lasati sa devina prea moi
  2. Tăiați ceapa în felii nu foarte subtiri. Tăiați și ciupercile felii mai groase. Tocați ceapa verde în rondele fine, apoi amestecați toate ingredientele pentru sos într-o ceșcuță (sosul de soia, de stridii, mirin, Sriracha, zaharul).
  3. Într-o tigaie cu margini rotunjite, de minim 28-30 cm diametru, adăugați puțin ulei, doar cât să fie fundul uns. Adăugați carnea tocata și sotați, amestecând din când în când, pâna isi schimba culoarea peste tot si apoi incepe usor sa se rumeneasca ici-colo. Presărați piper negru in acest timp.
  4. Scoateti carnea din tigaie si in locul ei adaugati ceapa si o sotati rapid, la foc mare, timp de 1 minut. Trageti ceapa pe margini si adaugati ciupercile in mijloc. Sotati-le, amestecand cand si cand, pana isi reduc volumul si se rumenesc.
  5. Adaugati spanancul si mai sotati pana isi pierde volumul.
  6. Adaugati carnea si sosul si sotati impreuna cu legumele timp de inca 1 minut.
  7. Adaugati taietetii scursi si amestecati pana sunt acoperiti de sos. Gustati de sare si adaugati daca mai trebuie.
  8. Serviti taieteii presarati cu ceapa verde.

FOTO: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton