Rețetă de tăiței cu susan de post. Gust senzațional

.

Rețetă de tăiței cu susan de post. Acest preparat este extrem de simplu de făcut, dar în egală măsură savuros și sățios, deci perfect în perioadele de post.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de tăiței cu susan de post și dacă vreți să vă surprindeșți familia sau, de ce nu?, musafirii, acum este momentul. Asta cu atât mai mult cu cât suntem în Postul Crăciunului și vor urma multe mese de la care nu va lipsi carnea, iar excesele culinare vor abunda…

Rețetă de tăiței cu susan de post

E delicioasă, fresh, surprinzătoare prin explozia de arome și, nu în ultimul rând, foarte simplu de făcut. Chiar dacă țineți la siluetă și gândul că veți consuma paste făinoase vă face să dați înapoi, vă garantăm că numărul caloriilor nu concurează cu cel al unei fripturi de porc cu cartofi prăjiți. În plus, preparatul este perfect atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care țin post. Iată de ce aveți nevoie pentru a o pregăti!


Citește și: Rețetă plăcintă cu brânză.Cum se gătește tradițional

Citește și: Crăiasa Zăpezii rețetă.Chef Florin Dumitrescu o face

Citește și: Rețetă de negresă însiropată.Desert delicios

Citește și: Chiftele de cartofi.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente

  • 500 g tăieței
  • 6 linguri sos de soia
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri rase de zahăr
  • 2 linguri oțet de orez (sau oțet de mere)
  • 3 linguri ulei de susan
  • 4 cepe verzi tocate
  • semințe de susan după gust
  • ardei iute roșu (opțional)

Cum se fac tăițeii cu susan de post

Mai întâi se face un sos din oțet, zahăr, usturoiul pisat și uleiul de susan. Amestecați bine, până se topește zahărul complet. Apoi, se fierb tăițeii, conform instrucțiunilor de pe pachet. Nu exagerați, pentru că pastele al dente au mai puține calorii!


După ce tăițeii au fiert, se scurg de apă, se pun într-un vas și se adaugă sosul preparat între timp. Tăiați ceapa verde cu tot cu codițe în rondele subțiri și puneți-o peste tăiței. Dacă o preferați gătită, o puteți căli într-o lingură de ulei de măsline un minut. Susanul, de asemenea, se rumenește (fără ulei) în tigaie până prinde o culoare frumoasă, aurie.

Ceapa se amestecă cu tăițeii (mai lăsați puțină ceapă și pentru ornat), iar susanul se presară din belșug pe deasupra. De asemenea, dacă mâncați picant, puteți pune în tăiței și ardei iute roșu feliat subțire. Acești tăiței sunt buni și reci și calzi, așadar îi puteți consuma și de pe o zi pe alta.

Foto: Shutterstock