Rețetă de tartă cu broccoli și cașcaval. În general, tartele conțin făină, așadar persoanele care țin dietă se feresc de acest fel de mâncare delicios. Iată însă o soluție dietetică, dar la fel de gustoasă, pe care o puteți consuma fără grija caloriilor în exces!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de tartă cu broccoli și cașcaval. Broccoli nu este cea mai savuroasă legumă, însă tocmai de aceea poate fi folosită în nenumărate combinații. Iată cum puteți pregăti o delicioasă tartă din broccoli, fără blat din făină, o explozie de gusturi și culoare, care va deveni în scurt timp preferatul întregii familii.
Rețetă de tartă cu broccoli și cașcaval
Tarta cu broccoli și cașcaval este un deliciu, cu atât mai mult cu cât are mai puține calorii decât, de exemplu un quiche cu aceleași legume, dar cu blat din făină. Se prepară simplu, iar ingredientele se găsesc, de obicei, în frigiderul oricărei gospodine. Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti o tartă fără făină surprinzător de bună!
Citește și: Rețetă de supă thailandeză sau „Tom Kha Gai
Citește și: Rețetă de mousse de ciocolată. Desert din trei ingrediente, delicios și ușor de făcut
Citește și: Rețetă de mâncare de ardei copți
Citește și: Plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Rețeta pas cu pas
Pentru blat
- 140 de g broccoli
- 2 cartofi rași
- 120 g cașcaval ras
- 1/2 linguriță sare
- piper după gust
Pentru umplutură
- 6 ouă
- 70 g de broccoli tăiat în bucățele mici
- o roșie tăiată cuburi (poate fi și din conservă)
- o ceapă tocată
- 60 g cașcaval ras
- 100 ml smântână
- 1/2 de linguriță de sare
- piper după gust
Cum se prepară tarta cu broccoli și cașcaval
Ingredientele pentru blat se amestecă bine într-un bol. La fel și cele pentru umplutură. Compoziția pentru blat se pune într-o tavă unsă cu ulei și se aplatizează bine. Se dă apoi la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 45 de minute.
În timp ce se coace blatul, se bat bine cele 6 ouă într-un bol, peste care se adaugă broccoliul tăiat în bucățele mici, cuburile de roșii, ceapa tocată, cașcavalul ras, smântâna, sarea și piperul și se omogenizează bine.
După ce e gata blatul, se toarnă deasupra compoziția din ouă și legume și se mai dă la cuptor pentru încă 25 de minute. Este la fel de gustoasă caldă, cât și rece.