Rețetă de tartă cu căpșuni. Cel mai gustos desert

.

Rețetă de tartă cu căpșuni. Acest desert se prepară foarte ușor și este potrivit pentru orice ocazie. Are un aluat crocant și o umplutură delicioasă de fructe și puteți adapta rețeta în funcție de gusturile dumneavoastră. Este o rețetă pe care am preparat-o de foarte multe ori de-a lungul anilor, în diferite combinații.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de tartă cu căpșuni. Rețeta este una ideală pentru orice perioadă pentru că se poate prepara cu fructe proaspete sau congelate. De asemenea, dacă preferați un gust dulce-acrișor, puteți folosi umplutură de vișine, fructe de pădure sau cireșe pentru un gust mai dulce. Iată cum trebuie  să procedați.


Rețetă de tartă cu căpșuni – Ingrediente

Pentru aluat:

– 120 g unt la temperatura camerei

– 1 lingură zahăr pudră

– 250 g făină

– Sare

– 2 ouă

– 1 ou pentru uns

Pentru umplutură:

– 500 g căpșuni


– 75 g zahăr (în funcție de cât de dulci sau
acrișoare sunt fructele, puteți crește sau scadea cantitatea de zahăr)

– 2 linguri de amidon sau făină

Opțional: Esență de vanilie

Citește și: Rețetă de negresă însiropată.Desert delicios

Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată.Desert delicios

Citește și: Chec în trei culori.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de Panna Cotta.Perfectă pentru orice ocazie

Rețetă de tartă cu căpșuni – Mod de prepapare

1. Amestecați untul la temperatura camerei cu
zahărul pudră și cu praful de sare. Încorporați ouăle în acest amestec, apoi
făina. Frământați până când aluatul nu se mai lipește de mâini, apoi dați-l la
frigider pentru 15 minute.

2. Între timp, vă puteți ocupa de umplutură. În funcție de mărimea căpșunilor, le puteți lăsa întregi sau le puteți tăia în bucăți mai mici. Peste ele, adăugați zahărul, un strop de esență de vanilie și cele două linguri de amidon sau făină. Amidonul are rolul de a lega compoziția și de a nu o împrăștia atunci când serviți tarta.


3. Scoateți alatul de la frigider și
împărțiți-l pe jumătate. Una dintre ele va fi baza tartei, iar pe cealaltă o
veți folosi pentru decor. Așezați baza într-o tavă rotundă și asigurați-vă că
marginile aluatului sunt puțin ridicate pentru a turna umplutura deasupra (este
foarte important să faceți acest lucru, altfel aluatul va curge în tavă și se
va lipi de pereții tăvii). Turnați umplutura de căpșuni.


4. Întindeți aluatul rămas și taiați-l fâșii,
apoi așezați-le deasupra tartei. Ungeți-le apoi cu oul rămas.

5. Dați tava la cuptor la 180C, timp de 35-40
minute sau până când tarta capătă o culoare aurie deasupra.

Tarta se poate servi după ce s-a răcit.

Poftă bună!

Pentru mai multe idei de prăjituri deliciose, intrați pe pagina The Sweet Retreat.