Rețetă de tartă cu ciocolată și pere. Un desert delicios pentru zilele de vară

.

Rețetă de tartă cu ciocolată și pere. A venit vara și mulți dintre noi ne dorim să ne relaxăm savurând un desert delicios. Vă recomandăm rețeta de tartă cu ciocolată și pere, un preparat gustos și rapid. Iată ce ingrediente trebuie să ai!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de tartă cu ciocolată și pere. Perele sunt considerate a fi hipoalergenice, și nimeni nu a avut niciodată alergii din cauza lor.Tarta cu ciocolată și pere este un desert cu o combinație delicioasă. Această rețetă este un desert clasic american, recomandat special pentru zilele de vară. Află mai jos ce ingrediente trebuie să folosești!

Citește și: Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver

Citește și;Rețetă de prăjitură cu piersici

Citește și:Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți


Citește și:Rețete de băuturi răcoritoare

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt moale
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • 6 pere
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare

Se pune laptele intr-o crătiță și se dă în clocot. Se rupe ciocolata bucăți și se pune peste untul tăiat cubulete, apoi se adaugă laptele fierbinte. Se omogenizează compozția până se topesc untul și ciocolata.

Se adaugă esența de rom și se lasă la răcit. Între timp, se mixează ouăle întregi cu zahărul până devin pufoase și își triplează volumul. Se amestecă faina cu praf de sare, cacao și praful de copt și se pune apoi câte putin peste compoziția cu ouă. Apoi se adaugă crema de lapte si ciocolata și se pune hartia de copt intr-o tavă rotundă de tartă și răstoarnă compoziția. Se curață perele, se taie bucățele și se stropesc cu zeama de lămâie ca să nu se oxidează. Se presară migdale și se coace prăjitura la 180 grade, și se lasă la răcit. Poftă bună!

Sursa foto: Canva