Rețetă de tartă Provence

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de tartă Provence. Tarta Provence este o delicioasă specialitate culinară originară din regiunea Provence din sudul Franței. Aceasta este o tarta cu umplutură sărată, iar ingredientele principale pot varia în funcție de rețetă și de preferințele bucătarului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de tartă Provence. Baza tartei Provence este de obicei o crustă de tartă crocantă, preparată din făină, unt, apă și sare. Această crustă servește ca suport pentru umplutură.

Umplutura caracteristică a tartei Provence este compusă dintr-o combinație de ingrediente tradiționale, cum ar fi: legume proaspete, măsline, ierburi aromatice, usturoi.
Uneori, tarta Provence poate fi completată cu brânză, cum ar fi brânza de capră sau brânza feta, pentru a adăuga o notă cremoasă și mai multă savoare. Această tarta este de obicei servită caldă, ca fel principal sau alături de o salată proaspătă. Gustul său savuros și combinația de arome mediteraneene fac din tarta Provence o opțiune apreciată pentru o masă gustoasă și reconfortantă. Iată o rețetă de tartă Provence, notată de Unica.ro.

Citește și: Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți

Citește și: Rețete de băuturi răcoritoare

Citește și: Rețetă de supă cremă de castane

Citește și: 3 rețete cu hribi. Gustoase și ușor de gătit, ideale pentru vară

Rețetă de tartă Provence. Ingrediente

Pentru aluat
  •  250 g făină
  •  5 ouă
  •  1 vârf cuţit de sare
  •  125 g unt
  •  1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură
  •  150 g mozzarela
  •  150 g brânză telemea
  •  100 g măsline
  •  10 ciuperci
  •  1 ceapă
  •  1 lingura ulei
  •  3 linguri smântână
  •  2 ouă
  •  sare, piper
  •  2 roşii

Rețetă de tartă Provence. Mod de preparare

  1. Cerne făina pe o planşetă, fă o adâncitură la mijloc şi pune un ou şi sarea. Adaugă untul tăiat cuburi şi frământă repede. Toarnă treptat apa şi amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios.
  2. Înveleşte aluatul în folie de plastic şi lasă-l 30 de minute la frigider. Curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei, după care se adaugă şi ciupercile curăţate şi tăiate solzişori.
  3. Pune şi măslinele, brânza telemea, mozzarela, un ou şi două linguri de smântână. Amestecă toate, după care se iau de pe foc. Tapetează o formă de tartă cu unt şi făină, se pune aluatul, se înţeapă cu furculiţa şi se adaugă umplutura. Dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
  4. Înainte cu 10 minute de a fi gata, spală 2 roşii şi taie rondele. Amestecă o lingură de smântână cu un ou şi întinde peste tartă. Peste amestec, aşază şi feliile de roşii.
  5. Se mai lasă la cuptor pentru câteva minute, după care se scoate. Se serveşte caldă.

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton