Rețetă de tiramisu cu pepene galben. Un desert ideal pentru zilele de vară

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de tiramisu cu pepene galben. Zilele toride de vară și temperaturile din termometre sunt greu de suportat vara aceasta, însă nu și dacă ai un desert răcoritor cu care să-ți delectezi papilele gustative! Nu, nu cele din supermarket, ci unul făcut chiar de tine, în propria bucătărie. Iată un desert simplu și rapid, chiar cu penene galben!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Nu, nu se face deloc greu, ci este un desert simplu, răcoritor și gata în doar câteva minute. Este timpul să dai uitării rețeta clasică de tiramisu și să o încerci pe cea ce pepene galben, care este ideală nu doar pentru adulți, ci și pentru copii, mai ales acum!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu pepene galben. Un desert simplu și răcoritor, ideal pentru zilele de vară

Citește și: Rețetă de mac and cheese, cele mai delicioase macaroane cu brânză

Citește și: 'Anul viitor pe cine mai aduce, pe scenă, domnul Selly? Acum ne-a arătat că se fumează grupa mare și că e firesc că vin toți bombardierii acuzați de trafic de persoane…' Adriana Bahmuțeanu, noi acuzații dure la adresa lui Selly / EXCLUSIV

Citește și: Crima din Brăila, detalii șocante. Cauza morții medicului stomatolog Marina Gavril, găsită într-o baltă de sânge în propriul cabinet

Rețetă de tiramisu cu pepene galben – ingrediente

  • 400 g pişcoturi
  • 250 g cremă mascarpone
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 300 ml cafea tare fără zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1/2 pepene galben
  • cacao pentru ornat
  • 4 frunzuliţe de mentă pentru decor

Rețetă de tiramisu cu pepene galben – mod de preparare

Ei bine, într-adevăr, modul de preparare nu diferă cu mult față de rețeta clasică, dar gustul este cu adevărat unul unic și inconfundabil. Acum, să lăsăm vorba și să trecem la treabă!

Galbenusurile si zaharul se pun la bain-marie si se mixează până devin pufoase. Se lasă la racit, apoi se amestecă bine cu mascarpone. Se adauga frișca mixată spumă tare si bucățelele de pepene galben, iar apoi se amestecă până când se omogenizează complet.

Când compoziția este gata, se pune folie alimentară pe o tavă și se asează un strat de piscoturi foarte putin insiropate. După acest pas adăugăm crema, pișcoturile insiropate și continuă în acest ritm până când se termină toată compoziția. Când este gata totul, se dă la frigider 10-12 ore, apoi se răstoarnă totul și se pudrează cacao. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton