Rețeta de tocăniță de ghebe

.

Rețeta de tocăniță de ghebe. După câteva ploi, pădurile abundă de ciuperci comestibile precum hribii, gălbiorii și ghebele. Astfel, dacă vrei să gătești o mâncare deosebire, reteta de tocăniță de ghebe este cea mai indicată. Se prepară ușor și simplu. Iată ce trebuie să faci!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de tocăniță de ghebe. Ghebele sunt o specie de ciuperci parazitare care se dezvoltă în grupuri mari pe trunchiuri de copaci în putrefacție sau pe lângă acestea. Consumul de ghebe asigură o sursă excelentă de antioxidanți. Din aceste se pot găti numeroase preparate, printre care tocăniță, salată de ustoroi, ciorb sau ghebe murate pentru iarnă.

Cea mai delicioasă rețetă este tocăniță de ghebe, care se prepară ușor și rapid. Mai jos îți oferim rețeta de tocăniță de ghebe, dar și ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara această mâncare gustoasă.


Citește și:Rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară

Citește și:10 rețete cu conopidă pentru toamna asta

Citește și:Lichior de smochine.Rețetă

Citește și:Dulceață de portocale

Rețeta de tocăniță de ghebe. Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 ardei iute( opțional)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • 150 gr de pastă de roșii sau bulion
  • 400 ml de apă
  • sare și piper după gust
  • mărar verde sau pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță ghebele de impurități și se îndepărtează picioarele lemnoase. Ghebele mai tinere se pot folosi și cu piciorușe pentru că sunt moi și cârnoase. Se spală bine ghebele în mai multe ape, după care se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.


După care se curăță ardeii de nervuri și seminte și se toacă mărunt. Când toate aceste ingrediente sunt pregătite, se începe procesul de preparare al tocăniței.

Se pune apa într-o cratiță și se așază pe aragaz. Apa se lasă până în punctul de fierbere și se adaugă o lingură de sare. Se amestecă până când sarea se dizolvă și lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere. Se adaugă ghebele și se lasă la fiert 5-6 minute. Se scurg bine și se lasă 10 minute într-o sită. Într-un vas se încinge uleiul și se adaugă ceapa tăiată mărunt, ardeiul se taie cubulețe, iar când se înmoaie se adaugă usturoiul pisat.


Se adaugă ciuperile scurse și se amestecă. Se pune apa până când le acoperim și se adaugă sare și piper, după se lase să fiarbă la foc mic. Când apa a început să scadă adăugăm sosul de roșii și lăsăm la fiert până când devine o compoziție a unei tocănițe, iar mai apoi adăugăm pătrunjelul verde tocat. Să aveti poftă!