Rețetă de tocăniță de linte. Se prepară foarte ușor

.

Rețetă de tocăniță de linte. Urmează perioada postului Sfinților Petru și Pavel, așa că vă recomandăm o rețetă senzațională de tocăniță de linte. Este de post și se prepară foarte ușor. Tocănița de linte este o rețetă care se prepară cu ingrediente putine și foarte accesibile.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Rețetă de tocăniță de linte. Se apropie perioada postului Sfintilor Petru și Pavel, iar multe dintre gospodine nu mai au idei de rețete. Recomandăm rețeta de tocăniță de linte, un preparat ușor de gătit și extrem de sățios. Specialiștii în nutriție recomandă consumul de linte, în special în perioadele de post. Preparatele pe bază de linte sunt hrănitoare și oferă sațietate. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru a preparat tocănița de linte!

Citește și: Rețetă de salată grecească cu sfeclă


Citește și:Rețetă de chec aperitiv pufos, cu șuncă, ardei și cașcaval

Citește și:Rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe

Citește și:Socată cu miere și lămâie. Rețeta pas cu pas pentru un suc de vară răcoritor și natural

Ingrediente

  • 300 gr de linte roșie
  • 1 bucată ceapă medie
  • 1 morcov mare
  • 3 roșii mari
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper
  • frunze de busuioc
  • pătrunjel verde
  • puțin rozmarin (opțional)
  • apă cât să fiarbă lintea acoperită

Mod de preparare

Se spală legumele după care se taie mărunt ceapa, prazul și morcovii. Se trece usturoiul prin presă, apoi se scurge lintea și se spală în apă rece. Separat, într-o cratiță se încinge uleiul de măsline, se călește ceapa și usturoiul. În acest timp se curăță ciupercile, se taie cubulețe și se lasă la călit pentru 2-3 minute. Se stinge totul cu vin, iar 2-3 minute se lasă la foc mare.


Apoi se adaugă lintea împreună cu sosul de roșii și se amestecă bine. Se condimentează compoziția preparatului după gust cu sare, piper și ierburi aromatice. Se adaugă 200ml de apă și se lasă tocănița de linte să fiarbă la foc mic, aproximativ 30 de minute.

Sursa foto: Canva