Rețeta de tocăniță de pui a lui Sorin Bontea. Care este secretul lui pentru un gust unic al mâncării

 Calin Maria Bianca
.

Rețeta de tocăniță de pui a lui Sorin Bontea. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Sorin Bontea este un bucătar de excepție. Obișnuiește de mulți ani să împartă cu fanii săi rețetele sale, însă după ce și-a dat demisia de la Chefi la cuțite face acest lucru mult mai des. Este zilnic activ pe rețelele de socializare, unde se bucură de o mare comunitate de urmăritori. Iată rețeta lui de tocăniță de pui!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor săi numeroase rețete din propria agendă de bucate, însă totodată și o serie de secrete pe care nu multe gospodine le cunosc. Tocănița de pui este o mâncare tradițională, la îndemâna oricui, însă pentru un gust unic, Sorin Bontea și-a dezvăluit trucul!

Citește și: Ce este Surimi și cum se prepară. Ingredientul secret folosit în prepararea mâncărurilor cu fructe de mare

Citește și: Rețetă de supă de linte cu costiță afumată

Cel mai important truc al fostului jurat de la Antena 1 privind tocănița de pui constă într-un ingredient banal. Mai concret, obișnuiește să dea carnea de pui prin puțină făină înainte de a trece la pașii tocăniței și să o rumenească!

Citește și: Cum arăta Andra Volos de la Puterea Dragostei înainte să devină celebră. A trecut printr-o transformare majoră după operațiile estetice

Citește și: Cine este Maria Chițu de la Survivor All Stars. E pasionată de dansurile latino

Rețeta de tocăniță de pui a lui Sorin Bontea – ingrediente

  • pulpe de pui dezosate
  • 6-8 cepe mari
  • cuburi de roșii
  • puțină făină
  • mărar
  • cimbru uscat
  • ulei
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

Rețeta de tocăniță de pui a lui Sorin Bontea – mod de preparare

Ei bine, deși este rețeta unui bucătar renumit, nu se face deloc greu, ba chiar mult mai simplu decât rețeta tradițională. Mai concret, Sorin Bontea rumenește carnea într-o oală cu foarte puțin ulei. Când sunt rumenite, le scoate din oală și le lasă deoparte preț de câteva minute.

În tot acest timp, în tigaia unde s-a rumenit carnea, se adaugă ceapa care se călește până devine translucidă. Se adaugă peste și carnea și se mai călesc împreună timp de 2-3 minute. Se toarnă apă cât să le acopere complet, iar apoi se adaugă și restul ingredientelor precum: foile de dafin, piperul, cimbrul și sarea. Se pun și cuburile de roșii și se acoperă oala cu un capac, fiind la foc mic, până când carnea devine fragedă.

Când carnea este bună de mâncare, se oprește focul aragazului, se adaugă fie mărar, fie pătrunjel verde, proaspăt tocat și vă puteți delecta papilele gustative alături de cei dragi. Poftă bună!

Sursă foto: Captura video / Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton