Tocănița de vită la ceaun este o alegere excelentă pentru un prânz delicios și sațios. Preparatul se gătește foarte ușor și nu vei petrece mai mult de o oră în bucătărie. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Mâncarea gătită la ceaun are un gust bogat și de neconfundat, care ne trezește tuturor amintiri din perioada copilăriei. Dacă ți-e poftă de o mâncare tradițională și delicioasă, nu ezita să încerci rețeta de tocăniță de vită la ceaun.
Citește și: Rețetă de chili cu fasole neagră și cartofi dulci
Citește și: Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver
Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici
Citește și: Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți
Rețetă de tocăniță de vită la ceaun – Ingrediente
500 gr anticot de vită;
Ardei gras 2 buc;
Ardei capia 2 buc;
3 morcovi;
4 cepe;
Pătrunjel 1 legătură;
Sare şi piper;
Boia;
Sos de roșii 250 ml;
Vin roşu 300 ml;
Apă 350 ml;
Ulei 30 ml;
Foi de dafin;
Ierburi aromatice.
Rețetă de tocăniță de vită la ceaun – Mod de preparare
1. Începeți cu legumele. Acestea se spală bine și se taie, apoi se călesc în ceaun.
2. În această etapă, adăugați carnea și vinul. Când compoziția devine omogenă, adăugați apa și lăsați la fiert până când se înmoaie carnea, potrivit antena3.ro.
3. În această etapă, condimentați după preferințe. Tocănița de vită se servește cu mămăliguță. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik