Rețetă de tochitură de porc

.

Se apropie cu pași repezi sezonul rece, așadar o rețetă de tochitură de porc este ideală pentru zilele de toamnă și de iarnă petrecute în familie. E o mâncare tradițională, care se face din ingrediente care se găsesc în orice gospodărie și e absolut delicioasă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de tochitură de porc. Nu există restaurant unde se servesc mâncăruri tradiționale în care să nu fie în meniu faimoasa tochitură de porc. La munte sau la mare, indiferent de anotimp, tochitura cu mămăliguță este unul dintre preparatele-vedetă din orice local care se respectă.

Rețetă de tochitură de porc

Tochitura de porc este o mâncare tradițională care se prepară în general din carne de porc, dar și din carne de vită sau pasăre. De asemenea, se folosesc organe precum ficat, rinichi, inimă sau splină; cârnați proaspeți sau afumați, costiță proaspătă sau afumată – ingrediente prăjite la tigaie sau la ceaun. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!


Citește și: Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver

Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici

Citește și: Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți

Citește și: Rețete de băuturi răcoritoare

  • 500 g carne macră de porc (pulpă sau muşchi)
  • 300 g cârnați afumați
  • 100 g ficat (opțional)
  • 200 ml bulion (sos roșii)
  • 1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin roșu
  • brânză rasă (de vacă sau de oaie)
  • ou (se servește deasupra)
  • mămăligă

Cum se prepară tochitura de porc

Carnea se spală și se curăță de pielițe, se taie cubulețe, apoi se zvântă bine și se pune la prăjit într-o tigaie. La fel și cârnații, care se taie feliuțe mai groase.


Ficatul se spală, de asemenea, şi se taie cubuleţe, apoi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Când au prins crustă, se întorc şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă bulionul, apoi vinul și şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie bine carnea.

Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă şi se toarnă peste tochitură. Se potriveşte la gust de sare şi se mai lasă pe foc doar câteva minute.


Tochitura de porc se servește caldă cu mămăligă și ou ochi deasupra. peste care se presară brânză rasă. E excelentă cu murături.