Rețetă de ton roșu în crustă de susan și mac. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei apropiați cu o rețetă inedită, îți recomandăm ton roșu în crustă de susan și mac. Acest preparat este extrem de delicios și savuros. Iată cum se prepară și ce ingrediente ai nevoie!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de ton roșu în crustă de susan și mac. Tonul roșu în crustă și mac mai este cunoscut ca sesame seed crusted seared tuna sau tataki de ton. Preparearea acestuia este foarte simplă, iar ingredientele sunt putine, dar de calitate.
Tataki defineste 2 metode japoneze, una este de prăjire rapidă a cărnii în tigaie, iar mijlocul să fie crud. Se face tataki de pește sau de vită., iar cea de-a doua se referă la tocarea cărnii crude de pește și marinarea ei.
Citește și: Rețetă ungurească de papricaș de pui
Citește și:3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste
Citește și:Rețetă de dulceață de salcâm
Citește și:Rețetă fasole verde la tigaie
Ingrediente
- 2 bucăți file de ton de 2-3 cm
- semințe de susan alb și negru
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingură suc lămâie proaspăt stors
- sare și piper negru proaspăt râșnit
Pentru dressing
- 1/2 borcan mic de maioneză
- 2 lingurițe Sriracha
- 2 linguri muștar Dijon ( după gust)
Mod de preparare
Se șterg fripturile de ton cu un șervețel și se așează într-un vas de sticlă și se condimentează cu sare și piper. Se toarnă uleiul de susan, sosul de soia și sucul de lămâie. Se acoperă marinada peste pește și se bagă la frigider pentru câteva ore. În acest timp se combină maioneza, Sriracha și muștarul dijon într-un castron.
Se combină semintele de susan alb-negru într-o farfurie întinsă și apoi se apasă tonul în seminte pentru a-l acoperit pe toate părțile. Se pune într-o tigaie tonul și se prăjește, apoi se taie bucățele. Poftă bună!
Sursa foto: Canva