Rețetă de ton roșu în crustă de susan și mac

 Dumitrache Laura
.

Rețetă de ton roșu în crustă de susan și mac. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei apropiați cu o rețetă inedită, îți recomandăm ton roșu în crustă de susan și mac. Acest preparat este extrem de delicios și savuros. Iată cum se prepară și ce ingrediente ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de ton roșu în crustă de susan și mac. Tonul roșu în crustă și mac mai este cunoscut ca sesame seed crusted seared tuna sau tataki de ton. Preparearea acestuia este foarte simplă, iar ingredientele sunt putine, dar de calitate.

Tataki defineste 2 metode japoneze, una este de prăjire rapidă a cărnii în tigaie, iar mijlocul să fie crud. Se face tataki de pește sau de vită., iar cea de-a doua se referă la tocarea cărnii crude de pește și marinarea ei.

Citește și: Rețetă ungurească de papricaș de pui

Citește și:3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste

Citește și:Rețetă de dulceață de salcâm

Citește și:Rețetă fasole verde la tigaie

Ingrediente

  • 2 bucăți file de ton de 2-3 cm
  • semințe de susan alb și negru
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingură suc lămâie proaspăt stors
  • sare și piper negru proaspăt râșnit

Pentru dressing

  • 1/2 borcan mic de maioneză
  • 2 lingurițe Sriracha
  • 2 linguri muștar Dijon ( după gust)

Mod de preparare

Se șterg fripturile de ton cu un șervețel și se așează într-un vas de sticlă și se condimentează cu sare și piper. Se toarnă uleiul de susan, sosul de soia și sucul de lămâie. Se acoperă marinada peste pește și se bagă la frigider pentru câteva ore. În acest timp se combină maioneza, Sriracha și muștarul dijon într-un castron.

Se combină semintele de susan alb-negru într-o farfurie întinsă și apoi se apasă tonul în seminte pentru a-l acoperit pe toate părțile. Se pune într-o tigaie tonul și se prăjește, apoi se taie bucățele. Poftă bună!

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton