Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă. Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă, e un mezel de casa mult mai bun decât cel din comerț. Are o textură fină, suculentă, însă nu conține conservanți și nici grăsimi nesănătoase, de aceea torihamu este un alimet nutritiv. Avantajul in prepararea acestui mezel acasa e ca se foloseste doar sare și miere pentru a-i menține prospețimea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă. „Torihamu' în japoneză înseamnă șuncă de pui și este un ingredient fraged și delicios, pe care îl puteți pregăti fără aparatură complicată. Torihamu poate fi consumat de sine stătător, sau în sandvișuri și salate, iar în cultura japoneză este servit în special cu tăiței. Această șuncă de pui gustoasă este o modalitate excelentă de a adăuga proteine ​​și substanțe nutritive la o masă și este perfectă pentru oricine urmează o dietă săracă în carbohidrați sau săracă în calorii, notează Unica.ro.

Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă. Ingrediente

  •  250 g piept de pui fără piele
  •  1 lingură miere
  •  1 linguriță și jumătate sare
  •  jumătate de linguriță piper
  •  ierburi proaspete sau uscate (cimbru, oregano)

Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă. Mod de preparare

  1. Se curăță pieptul de pui de pielițe.
  2. Într-o pungă cu fermoar se pune mierea și sarea. Se amestecă.
  3. Se pune pieptul de pui în pungă și se masează cu condimentele din punga.
  4. Se pun în pungă și piperul și ierburile. Se poate folosi cimbru, oregano, tarhon, ardei chilli etc
  5. Se masează, din nou, pieptul de pui cu condimentele,
  6. Se închide punga, încercând să se elimine cât mai mult aer din pungă.
  7. Punga cu pieptul de pui se dă la frigider pentru 48 de ore.
  8. După trecerea celor 2 zile, pieptul de pui se spală bine în apă rece apoi se pune într-un castron cu apă rece pentru o oră pentru desalinizare.
  9. Se pune apă într-o oală. Se pun sare, diverse legume (praz, rădăcină de pătrunjel, ghimbir etc). Se aduce la fierbere.
  10. Se dă focul la mediu. Se adaugă pieptul de pui. Se gătește timp de 5 minute, se acoperă oala cu capac și se închide focul. Se lasă puiul în supa obținută timp de o oră și apoi se scoate și se lasă să se răcească.
  11. Torihamu – șunca de pui de casă se poate servi cu sos de soia, wasabi, sos sriracha sau ketchup

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton