Rețetă de tort cheesecake. Fie că ne aflăm în sezonul cald sau rece, un desert este întotdeauna binevenit. Dacă v-ați săturat de dulciurile de la magazin, cum ar fi clasica ciocolată, atunci vă provocăm să pregătiți ceva dulce chiar la dumneavoastră în bucătărie. Rețeta de tort cheesecake este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de tort cheesecake. Nu există persoană care să nu fi mâncat tort măcar o dată în viață. Ocupă un loc fruntaș în topul plăcerilor celor mici, dar și al adulților, când vine vorba despre deserturi. Dacă vreți să gătiți un preparat dulce, dar și sănătos, rețeta de tort cheesecake recomandată de noi o soluție. Aroma fructelor vă va cuceri pe loc papipele gustative.
Citește și: Rețetă de zacuscă de vinete cu ciuperci.Perfectă pentru iarnă
Citește și: Rețetă de prăjitură Roua dimineții.Un desert delicios
Citește și: Rețetă de supă cremă de hribi.Rapidă și gustoasă!
Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin
Rețetă de tort cheesecake – Ingrediente
Pentru blat
400 g biscuiţi
100 g unt
8 linguri lapte
Pentru cremă
200 g mascarpone
200 g brânză dulce
250 ml frişcă bătută
esenţă de vanilie
100 g zahăr pudră
Pentru topping
150 g zmeură
6 linguri zahăr
2 linguri apă
Rețetă de tort cheesecake – Mod de preparare
1. Începeți prin a fărâmița biscuiții. Pentru a termina mai repede și pentru a obține un aspect fin, vă recomandpm să utilizați robotul de bucătărie.
2. După ce ați fărâmițat biscuiții, amestecați-i alături de 8 linguri de lapte și cu untul topit, informează site-ul retete.unica.ro.
3. Ulterior, așezați uniform mixul de biscuiți pe fundul unei tăvi din bucătărie. Atenție! Vasul trebuie să aibă neapărat pereții detașabili, pentru a vă ușura munca. Pentru un aspect perfect, compoziția se nivelează încet cu ajutorul dosului unei linguri.
4. Odată nivelat, amestecul de biscuiți se bagă la frigider, ca să stea la rece.
5. Între timp, vă puteți apuca de cremă. Întâi, se bate crema de brânză cu brânza mascarpone, alături de zahărul pudră, timp de aproximativ trei minute.
6. După aceea, puneți peste și frișca bătută și esența de vanilie. Crema obținută se așază apoi peste mixul de biscuți și se dă totul, din nou, la frigider peste noapte. Puteți să introduceți ingredientele și în congelator, pentru doar 15-20 de minute.
7. Mai apoi, amestecați într-o cratiă apa cu zahărul și dați puțin în clocot. Puneți apoi și zmeura și continuați să amestecați continuu, pentru a nu risca să se lipească.
8. Când observați că s-a închegat puțin, dați la rece, iar apoi turnați totul peste cheesecake și nivelați ușor pentru forma dorită. Sperăm că v-a plăcut rețeta recomandată de noi. Poftă bună!
Sursă foto: Pixabay