Rețetă de tortilla espanola sau omletă cu cartofi. Acest preparat este originar din Spania, se gătește foarte ușor, iar timpul de preparare nu depășește o oră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de tortilla espanola sau omletă cu cartofi. Acest preparat este foarte popular în Spania și are la bază două ingredinte simple care pot fi transformate într-un deliciu culinar. Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă recomandăm să urmăriți pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de orez cu năut
Citește și: Rețetă de ciocolată de casă de post
Citește și: Rețetă de brioșe de post cu stafide
Citește și: Rețetă de omletă de post, fără ouă
Rețetă de tortilla espanola sau omletă cu cartofi – Ingrediente
500 g cartofi
5 ouă mari
1 ceapă
5 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
Rețetă de tortilla espanola sau omletă cu cartofi – Mod de preparare
1. Cartofii se curăță și se taie, apoi se pun la fiert pentru 5-7 minute.
2. Într-o tigaie cu două linguri de ulei, se prăjește ceapa. Cartofi se curg de apă și se adaugă peste ceapa călită, apoi se lasă la prăjit pentru 10 minute, potrivit retete.unica.ro.
3. Într-un bol, ouăle se bat cu sare și piper. Compoziția se toarnă peste cartofi și ceapă. Omleta se prăjește pe fiecare parte timp de 3-5 minute. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik