Rețetă de trifle cu fructe. Acest desert s-a regăsit în meniul de la Gala Premiilor Oscar 2023, inspirat din bucătăria britanică. Dacă vreți să vă impresionați membrii familiei sau prietenii cu un preparat inedit și ușor de făcut, nu ezitați să încercați recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de trifle cu fructe. Desertul acesta este foarte apreciat în Marea Britanie, iar pașii pentru prepararea acestuia sunt extrem de simpli. Această prăjitură se servește la mesele festive britanice, însă este perfectă pentru zilele însorite de primăvară. Dacă vrei să te răsfeți cu un desert fresh, consultă pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de tăiței chinezești cu legume
Citește și: Rețetă de tartă cu ceapă
Citește și: Rețetă de pleșcăviță umplută
Citește și: Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu
Rețetă de trifle cu fructe – Ingrediente
Pentru blat:
150 g făină
1 praf de sare
4 ouă
125 g zahăr
Pentru cremă:
50 g făină
40 g unt
4 gălbenușuri
200 g zahăr
semințele de la o păstaie de vanilie
700 ml lapte-preferabil unul mai gras
Pentru umplutură:
500 g mix fructe proaspete: afine, căpșune, zmeură, fructe de pădure
Pentru însiropat:
lichior de fructe
Pentru decor:
200 g frișcă bătută
Fructe
Rețetă de trifle cu fructe – Mod de preparare
1. Într-un castron încăpător, se pun ouăle, zahărul, sarea și se mixează până când conținutul își triplează volumul. Ulterior, se cerne făina și se încorporează ușor cu o spatulă.
2. Compoziția se toarnă într-o formă dreptunghiulară și se bagă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 170 °C.
3. Pentru prepararea cremei, se mixează gălbenuşurile cu zahărul și cu semințele de vanilie, apoi se încorporează făina. Aăugați laptele rece, apoi puneți compoziția pe foc. Când crema se îngroașă, se dă focul mic și se mai lasă cinci minute pe aragaz. În final, adăugați untul, iar crema se lasă la răcit.
4. Pandișpanul se pune într-un strat, apoi se stropește cu lichior, se pune un strat de cremă și, în final, unul de fructe. Repetați pașii până umpleți recipientul în care montați prăjitura, potrivit perfecte.ro.
5. În final, aceasta se decorează cu friscă și fructe și se servește rece. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik