Rețetă de Turron, nuga spaniolă cu migdale. Turrón este un desert tradițional spaniol, foarte popular în special în timpul sărbătorilor de Crăciun. Acest desert are o istorie îndelungată și este produs din ingrediente simple, dar delicioase. În Spania, este un element cheie al mesei de Crăciun și al cadourilor speciale de sărbători, dar poate fi găsit și în magazine și în alte perioade ale anului.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de Turron, nuga spaniolă cu migdale. Ingredientele de bază ale turronului sunt migdalele, zahărul și, în unele cazuri, mierea. Uneori, pot fi adăugate și alte nuci, cum ar fi nucile sau alunele. Turronul se prepară prin amestecarea migdalelor sau nucilor cu zahărul sau mierea și se topește la foc mic. Această pastă obținută se întinde apoi în forme de lemn sau de hârtie și se lasă să se răcească și să se întărească. Uneori, turronul este tăiat în bucăți mai mici și ambalat individual. Turronul este un desert savuros și bogat în calorii, așa că este consumat în general cu moderație.
Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie
Citește și: Rețetă de înghețată cu lapte condensat
Citește și: Rețetă de supă cremă de creveți
Citește și: Rețetă de tartă cu banane la tigaie
Rețetă de Turron, nuga spaniolă cu migdale. Ingrediente
- 200 g de miere
- 150 g zahăr
- 250 g de migale crude
- 1 albuș de ou
Rețetă de Turron, nuga spaniolă cu migdale. Mod de preparare
1. Migdalele se prăjesc la cuptor (180 de grade Celsius timp de 10-15 minute) sau într-o tigaie la foc mediu până când se rumenesc. Se lasă apoi să se răcească.
2. Într-o formă de copt mică se pune hârtie de copt, o foaie de napolitană sau se unge cu ulei.
4. Mierea se toarnă într-o cratiță cu fund gros, se pune la foc mediu până ce mierea aproape fierbe.
5. Se adaugă zahărul puțin câte puțin și se amestecă energic până ce obținem un amestec de culoarea caramelului (6-8 minute).
6. Se ia de pe foc cratița și se adaugă treptat albușul de ou. Se amestecă pentru a preveni coagularea.
7. După ce se obține un amestec omogen se pune cratița iar pe foc, dar de data aceasta se dă focul la minim. Se continuă amestecarea până ce se observă că amestecul se îngroașă.
8. Se dă cratița de pe foc și se adaugă migdalele având grijă să fie distribuite uniform.
9. Se toarnă amestecul în formă și se acoperă cu o foaie de copt sau o altă foaie de napolitană.
10. Se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de 24 de ore.
FOTO: Pixabay