Rețetă de unt de post (vegan)

.

Rețetă de unt de post (vegan). În timpul perioadelor de post religios sau pentru cei care urmează o dietă vegană, untul de post devine o opțiune ideală. Rețeta de unt de post vegan, pe care v-o prezentăm, se prepară foarte ușor, este sănătoasă și asigură un rezultat delicios. Untul vegan este perfect pentru a fi întins pe pâine, biscuiți sau pentru a fi folosit în rețetele tale preferate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de unt de post (vegan). Untul de post vegan este o alternativă vegetală la untul tradițional care nu conține ingrediente de origine animală. În timpul perioadelor de post religios sau pentru cei care urmează o dietă vegană, untul de post devine o opțiune potrivită.

Există diferite variante de unt de post vegan pe piață, dar în general, acestea sunt fabricate utilizând ingrediente vegetale, cum ar fi uleiurile vegetale sau margarina vegetală, pentru a obține o textură și un gust asemănătoare untului tradițional.


Unele unturi de post vegan pot fi făcute în casă, folosind ingrediente precum uleiurile vegetale (cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de măsline), nuci sau semințe (cum ar fi nucile de caju sau semințele de floarea-soarelui), și diverse arome naturale. Iată o rețetă simplă pe care o poți prepara extrem de ușor din doar câteva ingrediente.

Citește și: Noul iubit al Deei Maxer i-a cunoscut pe copiii artistei. Ce imagine a postat el pe Instagram

Citește și: Dan Negru, mesaj tranșant după încoronarea Regelui Charles al III-lea: „Se vede că nu mai știe nimeni asta’


Citește și: Mihai Bendeac a pozat în lenjerie intimă, la 40 de ani: „Mereu am visat că voi avea puterea de a fi mulțumit de felul în care arăt’. Cum au reacționat internauții

Citește și: „El a mai luptat, a mai tras de mine, dar…’. De ce a divorțat Bianca Drăgușanu de Victor Slav, tatăl fiicei sale

Rețetă de unt de post (vegan). Ingrediente

  • 90 ml de lapte de soia
  • 160 ml de unt de cocos
  • 60 ml de ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet de mere
  • 2 lingurițe de lecitină din soia
  • sare
  • piper alb

Rețetă de unt de post (vegan). Mod de preparare

  1. Amestecați într-un bol laptele de soia, oțetul de mere și sarea. Lăsați să se odihnească timp de 10 minute. Oțetul va „tăia’ laptele.
  2. Puneți untul de cocos în cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, până se topește.
  3. Pasați într-un blender laptele de soia și untul de cocos, timp de 1 minut.
  4. Adăugați lecitina din soia, amestecați și apoi dați deoparte. Lecitina din soia are rol de emulsifiere.
  5. Gustați compoziția de unt vegan și condimentați cu sare și piper după gust.
  6. Turnați untul într-un recipient și puneți la congelator timp de 1 oră sau până ce se solidifică. Untul vegan se poate ține la frigider timp de maxim 15 zile.

FOTO: Pixabay