Rețetă de varză coaptă la cuptor sau la grill

.

Rețetă de varză coaptă la cuptor sau la grill. Varza este una dintre legumele preferate de români, fiind consumată atât crudă, sub formă de salată, cât și fiartă, dulce sau murată, în sarmale sau alte preparate delicioase. Iată însă o rețetă simplă care vă va surprinde prin gustul ei senzațional!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!


Varza este nu doar un aliment extrem de delicios și versatil, ci conține multe beneficii pentru organism și puține calorii, ceea ce o face perfectă pentru cei care doresc să mănânce bine fără să se îngrașe. Iată una dintre cele mai simple și, în egală măsură, delicioase rețete cu varză!

Rețetă de varză coaptă la cuptor sau la grill

Varza coaptă la cuptor sau la grill este unul dintre cele mai simple preparate. Nu doar că este apetisantă și extrem de gustoasă, dar poate fi asociată perfect atât cu carnea, cât și cu alte legume, cum ar fi cartofii. Iată de ce ingrediente mai aveți nevoie pentru a o pregăti!


Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Citește și: Rețetă de varză tocată la murat. Perfectă pentru iarnă

Ingrediente

  • 2 verze medii
  • ulei de măsline
  • 6-8 căței de usturoi
  • sare, piper

Cum se prepară varza coaptă la cuptor sau la grill

Puteți prepara varza coaptă atât la cuptor, acasă, cât și pe grătar, afară, odată cu alte preparate din carne sau legume. Înainte de toate, încingeți bine cuptorul și ungeți tava în prealabil cu puțin ulei de măsline, pentru ca varza să nu se prindă de tavă.

Apoi spălați varza, curățați frunzele veștede și tăiați fiecare bucată în 4 sperturi sau în felii, după cum vă place. Stropiți bucățile cu ulei de măsline, sărați și piperați după gust, iar apoi puneți pe fiecare bucată și usturoiul mărunțit sau dat prin presă și amestecat cu puțin ulei de măsline.


Se lasă la cuptor în jur de 8-10 minute pe fiecare parte până se înmoaie puțin și se rumenește frumos. La fel și la grill. Se poate servi alături de o friptură de porc, vită sau de pui, asezonată cu puțină lămâie ori oțet balsamic, după gust. Este delicioasă.

Foto: Shutterstock