Rețeta de varză murată picantă coreeană Kimchi. Varza coreeană, cunoscută și sub numele de kimchi, este un fel de mâncare tradițională coreeană. Este preparată din varză fermentată și condimentată, fiind un aliment de bază în bucătăria coreeană. Procesul de fermentare conferă varzei un gust acru, picant și bogat în arome.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Pentru a face varza coreeană, varza este tăiată în bucăți sau fâșii și apoi este fermentată într-o soluție de sare, condimentată cu usturoi, ghimbir, ardei iute, pește sau sos de creveți și alte ingrediente, în funcție de rețetă. Uneori, sunt adăugate și alte legume, cum ar fi ridichile, morcovii sau ceapa verde.
Kimchi este adesea consumată ca garnitură sau ca ingredient în multe feluri de mâncare coreene, și este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, datorită conținutului său bogat în probiotice și nutrienți. Iată o rețetă de varză murată Kimchi, propusă de Unica.ro.
Rețeta de varză murată picantă coreeană Kimchi. Ingrediente
- 1 varză
- 10 g făină de orez
- 4 căței usturoi
- 1 bucățică ghimbir
- 2 linguri zahăr
- 2 litri apă
- 3 linguri pastă de boabe de soia
- 250 g sare grunjoasă
- 4 linguri sos pește
- 1 lingură boia iute sau pudră de chili
- 1 lingură semințe susan
Rețeta de varză murată picantă coreeană Kimchi. Mod de preparare
- Se separă foile verzei. Se taie în bucăți potrivite.
- Într-un vas încăpător se adaugă apa și sarea grunjoasă și se amestecă până la dizolvarea sării. Se adaugă bucățile de varză și se lasă la fermentat timp de 12 ore.
- Separat se prepară sosul picant. Se curăță ghimbirul de coajă și se adaugă într-un mojar alături de usturoiul curățat și el și se pasează până se obține un amestec omogen.
- Într-un alt vas se amestecă făina de orez cu boia picantă. Se adaugă puțină apă rece și se amestecă.
- Se adaugă peste amestecul de boia și pasta de usturoi cu ghimbir, pasta de boabe de soia, sosul de pește, semințele de susan și zahărul. Se amestecă și se dă la frigider.
- Varza se scurge bine de saramură și se adaugă în sosul picant. Se amestecă bine și se pune într-un borcan, la fermentat în frigider pentru cel puțin 8 zile.
FOTO: Pexels