Rețetă de virșli. Cei mai delicioși și tradiționali cârnați făcuți în casă

.

Rețetă de virșli. Cei mai delicioși și tradiționali cârnați făcuți în casă. Te-ai săturat de cârnații clasici pe care trebuie să-i faci cu mațe, fie de la animalul din curtea ta, fie cu cele cumpărate? Ei bine, ce ai spune să încerci să faci rețeta de virșli, o variantă mult mai ușoară a cârnaților, specifică zonei de Ardeal!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Numeroase gospodine au tăiat porcul, fie au cumpărat carne, iar acum se ocupă de deliciile specifice fiecărei zone pentru masa bogată de Crăciun. Dacă încă nu te-ai apucat de cârnați și vrei să încerci o altă variantă, mult mai simplă și cel puțin la fel de gustoasă, este timpul să testezi rețeta de virșlii, fiind un tip de cârnați de casă, de obicei preparați din carne de porc, care pot fi găsiți în Ardeal de cele mai multe ori!

Citește și: Rețeta de pâstârnac și morcov caramelizat cu cimbru pentru masa de Crăciun. Un preparat absolut delicios!


Citește și: Supă de linte cu legume. Rețeta de post ideală pentru întreaga familie

Citește și: Claudia Puican și Armin Nicoară merg la Paris să facă inseminare artificială: „Ne dorim copii. Doctorii ne-au spus să nu ne facem speranțe prea mari…'

Citește și: Povestea tristă de viață a lui David, elevul care a murit sub dărămăturile internatului din Odorheiul Secuiesc. Era crescut numai de mamă și de Crăciun ar fi împlinit 18 ani

Rețetă de virșli – Ingrediente

  • 500 g de carne de porc
  • 250 g de slănină
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de boia de ardei iute
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de cuișoare
  • 1/2 linguriță de nucșoară
  • 1/4 cană de apă rece

Rețetă de virșli – Mod de preparare

Ca la orice compoziție de cârnați, pentru început se toacă carnea și slănina. Puneți carnea și slănina într-un bol mare și încăpător pentru a putea să amestecați compoziția la final. Adăugați usturoiul zdrobit, boiaua de ardei dulce, boiaua de ardei iute, piperul negru, sarea, cuișoarele măcinate și nucșoara măcinată, iar apoi amestecați până când se omogenizează.


Întreaga compoziție o puteți amesteca fie cu mâna, fie cu un mixer de bucătărie. Important este ca la final compoziția să fie omogenă și toate ingredientele bine integrate. Apoi, adăugați apă rece treptat, amestecând continuu, până când obțineți un aluat care se leagă bine și nu se sfărâmă în porțiuni mai mici.


După ce ați amestecat bine compoziția, luați bucăți mici și formați virșli sub formă de cârnați sau bastonașe. Pentru a merge mai bine și a-i modela mai ușor puteți să vă udați mâinile. Când ați terminat toată compoziția, puteți să gătiți virșli pe grătar, la cuptor sau într-o tigaie încinsă, până când sunt bine făcuți pe toate părțile. Pentru persoanele care nu mănâncă prăjeli și gătesc mai sănătos, virșli se pot fierbe. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics