Rețetă de zacuscă cu fasole

 Borcilă Andreea
.

Rețetă de zacuscă cu fasole. Cum poți să te pregătești pentru iarnă? Pur și simplu, poți consuma zacuscă în orice anotimp. Iată cum o prepari!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Zacusca este binevenită oricând, în orice anotimp. În rândurile următoare, vei afla cum o poți pregăti pe cea cu fasole. Simplu și delicios!

Rețetă de zacuscă cu fasole. Ingrediente

  • 1 kg fasole albă 
  • 2 kg ceapă albă 
  • 3 kg gogoșari 
  • 1 l ulei vegetal 
  • 1 l bulion sau suc de roșii 
  • sare
  • piper

Rețetă de zacuscă cu fasole. Mod de preparare 

  • Spală fasolea și las-o la înmuiat peste noapte, în apă. Ulterior, o speli din nou în mai multe etape, vei umple cu apă și vei lăsa să fiarbă un clocot. Aruncă apa și completează cu o alta nouă. Lasă să fiarbă cel puțin o oră, până s-a înmuiat. În final, lasă la răcorit. 
  • Încinge 1-2 linguri de ulei și călește ceapa tocată împreună cu gogoșarii tăiați cubulețe, cât să se înmoaie. 
  • Mixează fasolea într-un blender, dar și amestecul de gogoșari, până obții un piure. 
  • Într-un vas, gătește fasolea împreună cu gogoșarii, bulionul, restul de ulei, sarea și piperul după gust. Lasă la fiert până iese grăsimea la suprafață. 
  • Spală și sterilizează borcanele și capacele. 
  • Umple borcanele cu zacuscă și le sigilezi foarte bine. 
  • Pune un prosop peste ele și lasă-le să se răcească, la temperatura camerei, treptat, pentru câteva ore. 
  • Poți să le depozitezi în cămară. 

Sursă foto: Profimedia

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton