Rețetă de zacuscă cu fasole. Cum poți să te pregătești pentru iarnă? Pur și simplu, poți consuma zacuscă în orice anotimp. Iată cum o prepari!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Zacusca este binevenită oricând, în orice anotimp. În rândurile următoare, vei afla cum o poți pregăti pe cea cu fasole. Simplu și delicios!
Rețetă de zacuscă cu fasole. Ingrediente
- 1 kg fasole albă
- 2 kg ceapă albă
- 3 kg gogoșari
- 1 l ulei vegetal
- 1 l bulion sau suc de roșii
- sare
- piper
Rețetă de zacuscă cu fasole. Mod de preparare
- Spală fasolea și las-o la înmuiat peste noapte, în apă. Ulterior, o speli din nou în mai multe etape, vei umple cu apă și vei lăsa să fiarbă un clocot. Aruncă apa și completează cu o alta nouă. Lasă să fiarbă cel puțin o oră, până s-a înmuiat. În final, lasă la răcorit.
- Încinge 1-2 linguri de ulei și călește ceapa tocată împreună cu gogoșarii tăiați cubulețe, cât să se înmoaie.
- Mixează fasolea într-un blender, dar și amestecul de gogoșari, până obții un piure.
- Într-un vas, gătește fasolea împreună cu gogoșarii, bulionul, restul de ulei, sarea și piperul după gust. Lasă la fiert până iese grăsimea la suprafață.
- Spală și sterilizează borcanele și capacele.
- Umple borcanele cu zacuscă și le sigilezi foarte bine.
- Pune un prosop peste ele și lasă-le să se răcească, la temperatura camerei, treptat, pentru câteva ore.
- Poți să le depozitezi în cămară.
Sursă foto: Profimedia
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik