Rețetă de zacuscă cu fasole

.

Rețetă de zacuscă cu fasole. Cum poți să te pregătești pentru iarnă? Pur și simplu, poți consuma zacuscă în orice anotimp. Iată cum o prepari!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Zacusca este binevenită oricând, în orice anotimp. În rândurile următoare, vei afla cum o poți pregăti pe cea cu fasole. Simplu și delicios!

Rețetă de zacuscă cu fasole. Ingrediente

  • 1 kg fasole albă
  • 2 kg ceapă albă
  • 3 kg gogoșari
  • 1 l ulei vegetal
  • 1 l bulion sau suc de roșii
  • sare
  • piper

Rețetă de zacuscă cu fasole. Mod de preparare

  • Spală fasolea și las-o la înmuiat peste noapte, în apă. Ulterior, o speli din nou în mai multe etape, vei umple cu apă și vei lăsa să fiarbă un clocot. Aruncă apa și completează cu o alta nouă. Lasă să fiarbă cel puțin o oră, până s-a înmuiat. În final, lasă la răcorit.
  • Încinge 1-2 linguri de ulei și călește ceapa tocată împreună cu gogoșarii tăiați cubulețe, cât să se înmoaie.
  • Mixează fasolea într-un blender, dar și amestecul de gogoșari, până obții un piure.
  • Într-un vas, gătește fasolea împreună cu gogoșarii, bulionul, restul de ulei, sarea și piperul după gust. Lasă la fiert până iese grăsimea la suprafață.
  • Spală și sterilizează borcanele și capacele.
  • Umple borcanele cu zacuscă și le sigilezi foarte bine.
  • Pune un prosop peste ele și lasă-le să se răcească, la temperatura camerei, treptat, pentru câteva ore.
  • Poți să le depozitezi în cămară.

Sursă foto: Profimedia