Rețetă de zacuscă de dovlecei

.

Se apropie sezonul rece, iar gospodinele au început să pregătească borcanele cu bunătăți. Zacusca cu dovlecei este delicioasă, se prepară rapid și în câțiva pași simpli. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Dovleceii sunt excelenți în curele de slăbire, căci au puține calorii și se gătesc foarte repede. De altfel, conțin potasiu și magneziu, despre care oamenii de știință spun că sunt benefici pentru densitatea minerală osoasă.

Citește și: Rețetă de pandișpan cu prune

Citește și: Rețeta de paste „Barbie' cu sfeclă

Citește și: Rețetă de zacuscă de fasole. Preparatul ideal pentru sezonul rece

Citește și: Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară

Rețetă de zacuscă de dovlecei – Ingrediente


4 dovlecei tăiați cubulețe

4 morcovi tăiați rondele

4 cepe albe tăiate julienne

4 roșii bine coapte întregi

4 ardei grași roșii sau ardei capia, tăiați pe jumătate, fără cotoare și semințe

8 căței de usturoi tocați mărunt

5 linguri de ulei sau câteva pufuri (dacă folosești ulei la spray)

sare, piper – după gust


Rețetă de zacuscă de dovlecei – Mod de preparare

1. Toate legumele se curăță și se taie, apoi se pun într-o tavă întinsă, stropindu-se cu ulei.

2. Legumele se coc la cuptor pentru 60 de minute, la temperatura de 200 de grade Celsius, potrivit csid.ro.

3. Într-un blender, se pun toate legumele coapte și roșiile decojite în prealabil. Le poți mixa până obții consistența dorită.


4. În compoziție, se adaugă sare și usturoiul zdrobit, apoi transferați-o într-o cratiță și lăsați pe foc pentru aproximativ 30 de minute.

5. La final, zacusca se toarnă în bircane sterilizate și se păstrează într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui.

Sursa foto: Freepik