Rețetă de zuppa inglese. Un delicios desert italian

Rețetă de zuppa inglese. Zuppa inglese este un desert tradițional italian, mai puțin cunoscut decât tiramisu, dar la fel de delicios. Este o combinație rafinată de straturi de pișcoturi însiropate în lichior și creme bogate de vanilie și ciocolată. Zuppa inglese este ideal pentru ocazii speciale și o alternativă spectaculoasă la deserturile clasice.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cu siguranță toată lumea a mâncat savurosul tiramisu, însă nu toată lumea a încercat deliciosul desert zuppa inglese. Foarte cunoscut în Italia, este cel mai popular în Emilia-Romagna, Lazio, Marche, Toscana, Umbria, Abruzzo și Campania. Vă recomandăm să încercați acest deliciu savuros și fin, unde pișcoturile și lichiorul complimentează perfect crema de vanilie și de ciocolată.

Rețetă de zuppa inglese

Zuppa inglese este un desert elegant, cu arome intense de lichior, ciocolată și vanilie, perfect pentru iubitorii de dulciuri rafinate. Este mai puțin cunoscut, dar oferă o experiență italiană autentică și sofisticată. Dacă preferați o variantă fără alcool, puteți înlocui lichiorul cu suc de portocale sau sirop de fructe. Iată ce ce ingrediente aveți nevoie pentru acest desert delicios!

Citește și: Cum prepară Gina Bradea cornulețele cu gem și nucă

Citește și: Ce este braga și cum se prepară. „Băutura sultanilor’ a fost inventată în urmă cu sute de ani

Citește și: Rețeta „Amor Polenta’. Este un desert italian delicios

Citește și: Rețeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea

Ingrediente (pentru 6-8 porții):

Pentru bază:

200 g pișcoturi (savoiardi) sau pandișpan

200 ml lichior Alchermes (sau Amaretto ori lichior de portocale, pentru o variantă mai ușoară)

Pentru crema de vanilie:

4 gălbenușuri

100 g zahăr

500 ml lapte

40 g făină (sau amidon de porumb)

1 linguriță esență de vanilie

Pentru crema de ciocolată:

Jumătate din crema de vanilie preparată mai sus

100 g ciocolată neagră topită

Pentru decor:

Cacao pudră

Fructe confiate sau proaspete (opțional)

Cum se prepară zuppa inglese

  1. Prepararea cremei de vanilie:

Într-un bol, bate gălbenușurile cu zahărul până obții o compoziție cremoasă și deschisă la culoare.

Încorporează făina (sau amidonul) și amestecă bine.

Într-o cratiță, încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere, apoi adaugă-l treptat peste amestecul de ouă, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

Pune compoziția înapoi pe foc mic și amestecă până când crema se îngroașă. Adaugă esența de vanilie și lasă să se răcească.

  1. Prepararea cremei de ciocolată:

Împarte crema de vanilie în două părți egale.

Într-una dintre ele, încorporează ciocolata neagră topită și amestecă bine până când obții o cremă omogenă.

  1. Prepararea pișcoturilor:

Într-un bol larg, toarnă lichiorul Alchermes. Înmoaie rapid pișcoturile în lichior (nu le lăsa prea mult, pentru a nu deveni moi excesiv).

  1. Asamblarea desertului:

Într-un vas de sticlă (sau cupe individuale), așază un strat de pișcoturi însiropate.

Adaugă un strat de cremă de vanilie peste pișcoturi.

Continuă cu un alt strat de pișcoturi, urmat de crema de ciocolată.

Repetă straturile, alternând cele două creme, până termini ingredientele. Ultimul strat ar trebui să fie de cremă.

  1. Decorarea:

Presară deasupra cacao pudră folosind o sită fină.

Poți decora cu fructe confiate, migdale, felii de portocală sau ciocolată rasă pentru un efect vizual atractiv.

  1. Răcirea:

Pune zuppa inglese în frigider pentru cel puțin 4-6 ore (ideal peste noapte), pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Pentru o prezentare elegantă, prepară desertul în cupe individuale.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton