Rețetă de dovlecei cu brânză la cuptor. Rapidă și gustoasă!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de dovlecei cu brânză la cuptor. Dovleceii au devenit din ce-n ce mai populari în meniul gospodinelor. Bogați în vitamine și nutrienți, aceștia se pot regăsi în diverse combinații, fie că vorbim de preparate reci sau calde. Rețeta de dovlecei cu brânză la cuptor este una pe cât de rapidă, pe atât de gustoasă, astfel că merită să o încercați!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de dovlecei cu brânză la cuptor. Dovleceii sunt un adevărat miracol pentru organism. Compuși din vitamine și minerale esențiale, ei ajută chiar și la întărirea sistemului imunitar. Dacă vreți să încercați un preparat inedit, rapid și gustos, noi vă provocăm să încercați rețeta de dovlecei cu brânză la cuptor. Nu veți pierde prea mult timp în bucătărie, iar rezultatul vă va cuceri imediat.

Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute

Citește și: Rețetă de usturoi murat.Secretul unui gust delicios

Citește și: Ciorbă rusească de raţă cu hrişcă.Rețetă pentru toamnă

Citește și: Rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi.Un deliciu!

Rețetă de dovlecei cu brânză la cuptor – Ingrediente

6 dovlecei

500 g brânză de vaci

4 ouă

200 ml smântână

2 legaturi mărar

sare

piper alb

100 g pesmet

300 g roşii cherry

100 g unt

100 g migdale măcinate

Rețetă de dovlecei cu brânză la cuptor – Mod de preparare

1. Mai întâi, ocupați-vă de dovlecei. Tebuie spălați sub jet de apă rece, iar mai apoi curățați și tăiați rondele. Pentru un gust mai aromat, vor fi condimentați cu sarea și piperul, după preferințe. Ulterior, feliile de dovlecei sunt lăsate să se scurgă într-o sită, pentru ca apa să pătrundă mai ușor.

2. Apoi, luați un bol destul de încăpător în care să puneți brânza de vaci. Adăugați ulterior smântana și ouăle, după ce au fost bătute spumă. Se pune și mărarul, însă după ce l-ați tocat mărunt.

3. După ce ați adăugat toate aceste ingrediente în bol, condimentați-le cu sare și piper, cât este necesar. Compoziția trebuie pasată cu ajutorul unui blender, până ce capătă un aspect omogen.

4. Luați o tavă de jena și tapetați-o cu unt și pesmet pentru ca preparatul să nu se lipească. Adăugați câte un rând de rondele de dovlecei, urmat de unul de brânză, iar apoi din nou unul de dovlecei.

5. Pentru un aspect plăcut, dar totodată și pentru un gust mai savuros, ornați pe deasupra cu roșioare. Puteți adăuga și câteva migdale, după ce le-ați măcinat destul.

6. Odată așezat în tavă, puteți introduce preparatul în cuptor. Acesta trebuie încins în prealabil. Lăsați totul la copt la o temperatură de 220˚C, circa 60 de minute, arată retete.unica.ro.

7. La final, după ce ați scos preparatul din cuptor, îl puteți felia. Se poate servi ornat cu frunze de mărar, iar astfel cu siguranță îi veți da pe spate pe ceilalți. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton