Rețetă dovlecei umpluți cu carne tocată și orez. Ușor de gătit

.

Rețetă dovlecei umpluți cu carne tocată și orez. Dacă vrei să încerci un preparat nou, noi îți punem la dispoziția rețeta de dovlecei umpluți cu carne tocată și orez. Este extrem simplu de făcut și ai nevoie doar de câteva ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă dovlecei umpluți cu carne tocată și orez. Atunci când rămâi fără idei pentru masă, poți încerca această rețetă de dovlecei umpluți cu carne tocată și orez. Iată ce ingrediente trebuie să pregăteși pentru preparatul acesta delicios.


Citește și: Rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de dovlecei pane la cuptor.Gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei de post.Delicioasă și dietetică

Citește și: Rețetă de tocăniță de ardei copți cu pui.Un deliciu!

Rețetă dovlecei umpluți cu carne tocată și orez. Ingrediente

  • 2 kilograme de dovlecei
  • 1/2 kg de carne tocată
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi zdrobiți
  • 300 de grame de orez
  • sare, piper, pătrunjel uscat, boia
  • o roșie descojită și tăiată mărunt
  • 5 linguri de bulion
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Rețetă dovlecei umpluți cu carne tocată și orez. Mod de preparare

  1. Am curățat dovleceii și scoatem miezul.
  2. Înainte cu jumătate de oră să ne apucăm de gătit, punem apa fiartă pe orez și lăsăm să acționeze.
  3. Punem uleiul la încins. Adaugăm ceapa, carnea și usturoiul. Lăsam pentru câteva minute și vom pune și condimentele peste, dar și roșia tocată mărunt și o linguriță de bulion.
  4. Spălăm orezul și îl adaugăm după 10 minute peste carne. Lăsăm la foc pentru 15 minute.
  5. După ce dăm jos de pe foc compoziția, începem să umplem dovleceii.
  6. Îi punem într-o oală încăpătoare și adaugăm apă și cele două linguri de dovlecei.
  7. Pentru 15 minute lăsăm să fiarbă la foc mare și după la foc mediu pentru 20-25 de minute. După cele 40 de minute, dăm focul la minim și mai lăsăm 20 de minute.
  8. După ce aproximativ o oră, oprim aragazul și îi servim cu smântână.

Poftă bună!

sursă foto- Pixabay