Drobul de miel nu poate lipsi de pe masa de Paște, așa că vă prezentăm rețeta lui Sorin Bontea pentru acest preparat. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Alături de pască, cozonac, ouă roșii sau friptură, drobul de miel este una dintre atracțiile principale de la masa de Paște. Preparatul se gătește destul de simplu, iar Sorin Bontea a venit în ajutorul gospodinelor cu câteva sfaturi prețioase.
Citește și: Mădălina Ghenea, ședință foto incendiară pe o plajă din Miami: „Ești cea mai sexy româncă!’
Citește și: Bianca Drăgușanu mănâncă orice fără să se îngrașe: „Am terminat o caserolă de jumări'. Care e trucul vedetei
Rețeta de drob de miel a lui Sorin Bontea – Ingrediente
Ceapă verde
Usturoi
Organe de miel
Carne de miel
Ulei
Mărar
Patrunjel
Sare
Piper
Ouă
Pesmet
Prapur (opțional)
Rețeta de drob de miel a lui Sorin Bontea – Mod de preparare
„Vă pot da câteva sfaturi despre cum prepar eu drobul. Folosesc ceapă verde, usturoi verde, organe de miel, bucăți de carne un pic mai grăsuță, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorbă și friptură).
Eu nu fierb organele și carnea, ci le înăbuș, adică pun puțin ulei, sotez, pun ceapa și usturoiul verde, le înăbuș un pic, apoi mărarul și pătrunjelul proaspăt tocate, sare și piper proaspăt măcinat.
Iar dacă nu aveți prapur, vă dau un sfat: puteți tapeta forma în care faceți drobul cu ulei și pesmet, iar pe deasupra turnați ou bătut. Asta dacă nu aveți prapur, repet!’, le-a sfătuit Sorin Bontea pe gospodine.
Sursa foto: Arhiva Viva!