Rețetă de drob de pui cu ciuperci

.

Rețetă de drob de pui cu ciuperci. Acest preparat este delicios, ușor de făcut și gata în aproximativ o oră. Dacă vreți să încercați o nouă rețetă pentru masa de Paște, vă recomandăm să urmăriți pașii de mai jos. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de drob de pui cu ciuperci. În general, pentru prepararea drobului se folosește carne de miel. În această rețetă, aceasta este înlocuită cu carne de pui, astfel preparatul se pretează și pentru cei care țin dietă.

Citește și: Rețetă de tortilla espanola sau omletă cu cartofi

Citește și: Mâncare de urzici cu smântână și usturoi. O rețetă simplă și de post

Citește și: Rețetă de post de șnițele din conopidă la cuptor

Citește și: Rețeta de cartofi prăjiți a lui Joseph Hadad


Rețetă de drob de pui cu ciuperci – Ingrediente

500 g ficăței de pui

 500 g pipote și inimi

 1-2 pulpe de pui

 500 g ciuperci

 5 ouă crude

 2 legături ceapă verde

 2 legături usturoi verde

 2 legături mărar

 2 legături pătrunjel

 1-2 lingurițe sare

 2 foi dafin

 5 linguri de griș

 câteva boabe de piper

 prapur (opțional)


Rețetă de drob de pui cu ciuperci – Mod de preparare

1. Într-o oală, ficățeii de pui se fierb pentru cinci minute cu puțină sare. Separat, se procedează similar cu pipotele, inimile și pulpele de pui.

2. Între timp, ciupercile se taie cubulețe și se călesc într-o tigaie, potrivit retete.unica.ro.

3. După fierbere, pulpele de pui se dezosează. Carnea și organele se se dau prin mașina de tocat.


4. Peste amestecul de carne, se adaugă sare, ceapa verde, usturoiul verde, mărarul și pătrunjelul, ciupercile, ouăle și 5 linguri de griș.

5. La final, drobul se pune într-o tavă și se bagă la cuptor pentru 30-40 minute. Poftă bună!

Sursa foto: Arhivă Viva!