Rețetă de drob cu vinete, de post

.

Rețetă de drob cu vinete, de post. Vinetele sunt legume delicioase și versatile, adesea folosite în bucătăria mediteraneană și în alte culturi culinare din întreaga lume. Vinetele sunt legume nutritive și sănătoase, aducând numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor bogat în nutrienți și substanțe benefice. Iată o retțetă delicioasă de drob de vinete de post.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de drob cu vinete, de post. Vinetele sunt sărace în calorii, făcându-le o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să își mențină sau să își reducă greutatea. Consumul regulat de vinete poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Fibrele din vinete pot contribui la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Vinetele conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compuși fenolici, care ajută la combaterea stresului oxidativ în corp și la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi. Iată o rețetă delicioasă de drob de vinete de post, recomandată de sorriso.ro.


Rețetă de drob cu vinete, de post. Ingrediente

  • 1 kg vinete,
  • 2 cepe,
  • 2 ardei grasi,
  • 6 catei usturoi,
  • 2 legaturi marar,
  • sare, piper,
  • 4 linguri faina,
  • un praf de amidon de porumb

Rețetă de drob cu vinete, de post. Mod de preparare


  1. Cureti vinetele, le tai marunt si le fierbi 15 minute, in apa usor sarata. Le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare.
  2. Calesti ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si usturoiul pisat. Adaugi vinetele si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia. Pune praful de amidon si amesteca. Se adauga compozitia de vinete racita, faina, sare si piper.
  3. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor, la foc mediu (180 grade C), pentru 30-40 minute. Lasa sa se raceasca si taie drobul felii.

FOTO: Pexels