Rețetă de dulceaţă de cartofi dulci

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de dulceaţă de cartofi dulci. Cartofii dulci pot fi pregătiți într-o varietate de moduri – fierți, copți, sotați, prăjiți sau chiar utilizați în deserturi sănătoase. Acest lucru îți oferă multe opțiuni în bucătărie pentru a beneficia de nutrienții lor. Iată o rețetă delicioasă de dulceață de cartofi dulci.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cartofii dulci sunt o alegere excelentă din punct de vedere nutrițional și pot aduce numeroase beneficii sănătății tale. : Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de vitamina A (sub formă de beta-caroten), vitamina C, potasiu și fibre dietetice. Beta-carotenul este important pentru sănătatea pielii, a vederii și a sistemului imunitar. Deși sunt dulci, cartofii dulci au un indice glicemic mai scăzut decât cartofii albi, ceea ce înseamnă că eliberează glucoza mai lent în sânge și pot ajuta la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge stabile. Iată cum poți pregăti rețeta de dulceață de cartofi dulci, recomandată de slabire.koshachek.com

Citește și: Rețete de mâncăruri răcoritoare pentru zilele călduroase de vară

Citește și: Rețeta de tartă cu fistic. Un desert delicios și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de mămăligă în straturi

Citește și: Rețetă de Furnici în copac, de post

Rețetă de dulceaţă de cartofi dulci. Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 300g zahăr
  • 4 cuișoare
  • 2 păstăi de vanilie
  • 2 tei
  1. Curățați cartofii dulci și tăiați-i în cuburi de 1 cm. Scufundați-le într-o cratiță cu apă clocotită și lăsați-le să fiarbă timp de 5 minute, imediat ce revin la fierbere.
  2. Se toarnă zahărul într-o tigaie, se adaugă cuișoarele și păstăile de vanilie tăiate pe jumătate pe lungime. Clătiți lămâile, uscați-le și radeți coaja peste zahăr. Tăiați lămâile în jumătate, strângeți-le și rezervați-le sucul într-un castron.
  3. Scurgeți cartofii dulci tăiați cubulețe și adăugați-i în cratița. Se amestecă timp de 2 minute, apoi se lasă să stea în timp ce zahărul se topește.
  4. Așezați tigaia la foc mic și gătiți timp de aproximativ 20 de minute, amestecând des. Se toarnă sucul de lămâie și se amestecă încă un minut.
  5. Turnati dulceata in borcane, inchideti-le si intoarceti-le pe o carpa. Lăsați-le să se răcească apoi întoarceți borcanele și păstrați-le în frigider.

Dacă îți place să gătești cartofi dulci, îți recomandăm câteva rețete delicioase de cartofi dulci la tigaie sau rețete de cartofi dulci la cuptor

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton