Dulceață de ceapă roșie. O rețetă inedită și ușor de preparat

 Dumitrache Laura
.

Dulceață de ceapă roșie. Dacă nu ai mâncat niciodată dulceață de ceapă roșie, ei bine, ar trebui să o încerci măcar o dată. Această rețetă este absolut delicioasă și ușor de preparat. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dulceață de ceapă roșie. Ceapa este o legumă de bază în bucătăria românească și toate gospodinele o folosesc în prepararea măncărurilor. Ceapa nu este doar baza pentru mâncare și sosuri, ci poate deveni dulceață sau supă.

Dulceața de ceapă roșie poate fi consumată cu sandvisuri sau alături de o friptură de pui. Ei bine, trebuie să știi că nu orice ceapă este bună pentru dulceață. În timp ce ceapa albă este bună pentru ciorbe și supe, cea roșie este perfectă pentru sosuri. De asemenea, dulceața poate fi făcută si din ceapă galbenă.

Citește și: Rețetă de tartine cu cașcaval

Citește și:Rețetă de halva de morcovi

Citește și:Cum faci cele mai gustoase chifteluțe grecești. Rețeta de keftedes care i-a cucerit pe români

Citește și:Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe: „Vedeta casei noastre”. Care este secretul gustului perfect

Ingrediente

  • 1 kilogram de ceapă albă sau roșie curățată și tăiată mărunt
  •  400 g de zahăr granulat
  •  1 lingură oțet de cidru de mere
  •  Coaja rasă și sucul de la o lămâie
  •  1/2 linguriță de scorțișoară măcinată (opțional)
  •  Sare după gust

Mod de preparare

Dulceața de ceapă roșie a fost pregătită și consumată cu mult timp în urmă în regiunile rurale ale țării noastre. Acest preparat era valoros datorită faptului că putea fi consumat pe parcursului anului.

Pentru început se curăță cepele și se taie în bucățele mici sau felii subtiri, după preferință. Într-o cratită mare se adaugă ceapa tăiată, zahărul și oțetul de cidru de mere. Se pune cratița la foc mediu și se amestecă bine, apoi se lasă amestecul să fiarbă. Se reduce căldura și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 60 de minute. Se mai amestecă din când în când până când ceapa devine moale și începe să se caramelizeze.

Apoi se adaugă coaja rasă și sucul de lămâie la ceapa caramelizată. Se gustă dulceața de ceapă și se adaugă sare după gust. Aceasta se pune în borcane curate și sigilate ermetic și se păstrează la frigider. Dulceața de ceapă roșie poate fi servită ca garnitură la carne, sau în diverse rețete culiinare pentru a adăuga un gust de neuitat.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton