Rețetă de dulceață de gutui. Cum se prepară pelteaua

 Matei Bianca
.

Rețetă de dulceață de gutui. Majoritatea gospodinelor pregătesc în această perioadă din an dulcețuri sau pun murături, deoarece își doresc să se bucure la iarnă de ele. Noi îți vom spune cum se prepară pelteaua. Nu ai nevoie de multe ingredinte pentru dulceața de gutui, iar modul de preparare este unul extrem de simplu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Suntem siguri de faptul că dulceața de gutui îți va aduce aminte de vremea când mergeai la bunici. Ei bine, noi îți vom spune pas cu pas cum să pregătești acest desert delicios, care cu siguranță va reuși să-ți încânte papilele gustative. Îți vom prezenta o rețetă simplă, care poate fi pregătită de oricine.

Citește și: Rețetă de prăjitură pufoasă cu vișine

Citește și: Rețetă de clătite cu urdă și mărar

Citește și: Reporterul Alex Munteanu și-a dat demisia de la Neatza cu Răzvan și Dani: „Nu este absolut deloc ușor să pleci de la cel mai urmărit matinal din România”

Citește și: Cristina Irimie, o profesoară de matematică din România, printre victimele atacului armat din SUA. Un elev de 14 ani și-a împușcat doi colegi și doi profesori

Ingrediente pentru dulceața de gutui

-1 kg de gutui

-1 litru de apă

-1 kg de zahăr

-ducul de la o lămâie

-opțional: un strop de vanilie sau alte arome preferate

Mod de preparare pentru dulceața de gutui

Spală gutuile bine, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi. Nu este necesar să le cureți de semințe. Pune gutuile într-o oală mare și adaugă apa. Fierbe la foc mediu până când gutuile devin foarte moi, aproximativ 30-40 de minute.

Strecoară amestecul printr-un tifon sau un săculeț special pentru suc, lăsând sucul să se scurgă în mod natural, fără să îl presezi prea tare. Ar trebui să obții un lichid pe bază de peltea.

Măsoară sucul obținut și pune-l într-o oală curată. Adaugă zahărul și sucul de lămâie. Fierbe amestecul la foc mic, amestecând ocazional, până când se îngroașă și ajunge la consistența dorită, aproximativ 30-45 de minute.

Poți face testul pe o farfurie rece pentru a verifica dacă se îngroașă suficient. Toarnă pelteaua fierbinte în borcane sterilizate, sigilează-le bine și lasă-le să se răcească complet. Păstrează borcanele într-un loc răcoros și întunecat. Poftă bună!

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton