Rețetă fasole bătută. Ieftină și delicioasă

 Oana Pantazi
.

Dacă doriți să vă impresionați familia și musafirii, avem pentru voi ceam mai simplă și delicioasă rețetă de fasole bătută! Punctul forte al acestui preparat este ceapa călită, care-i dă o savoare incredibilă, alături de usturoi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cea mai simplă rețetă de fasole bătută se dovedește adeseori și cea mai bună! Nu aveți nevoie de multe ingrediente – de obicei, se găsesc toate prin cămara oricărei gospodine, dar rezultatul va fi unul fabulos. E ușor de gătit și, mai mult, costurile preparatului nu depășesc cu mult 10 lei. Așadar, cu bani puțini și fără prea mult efort, veți reușă sa preaparați un fel de mâncare delicios, care va fi pe placul întregii familii.

Rețetă fasole bătută

Fasolea bătută este unul dintre preparatele preferate de români în orice ocazie, însă cei mai mulți o mănâncă doar la restaurant, convinși că este greu de gătit. Timpul de așteptare și prepararea nu sunt mari, totul este să nu uitați să puneți la înmuiat fasolea de cu seară. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai deliciosă rețetă de fasole bătută!

Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas

Citește și: Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!

Citește și: Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian

Citește și: Rețetă pentru cele mai delicioase clătite la cuptor, cu brânză și prosciutto

Citește și: Rețetă de sirop de soc. Cum se prepară siropul natural, de casă

Ingrediente rețetă fasole bătută

  • 300 g fasole albă boabe
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 ml ulei
  • o căpățână de usturoi
  • 2 linguri de bulion sau boia dulce
  • sare şi piper după gust

Cum se prepară fasolea bătută cu ceapă călită

Fasolea se alege, se spală și se pune în apă rece de cu seară. Se lasă să stea până a doua zi dimineață. Se aruncă apa în care a stat peste noapte şi se pune fasolea în apă rece, cât să o acopere. Apoi o punem la fiert, cu puţină sare. La 15 minute din momentul fierberii, se aruncă apa şi se pune peste ea apă gata fierbinte. Se repetă această operaţiune încă o dată sau de două ori, până dispare spuma.

Apoi, în apa curată în care fierbe fasolea se adaugă morcovii întregi, curăţaţi și spălaţi şi 2 cepe întregi, curăţate de coajă. Se adaugă şi o linguriţă rasă de sare şi se lasă să fiarbă la foc mic, cam o oră și jumătate, până se înmoaie foarte bine. După ce au fiert, se scot cepele şi morcovii, iar fasolea se scurge într-o sită. Apoi, se pasează boabele cu blenderul. Se adaugă sare şi se toarnă ulei în fir subţire, ca la maioneză, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Se adaugă și usturoiul pisat bine.

Cele 2 cepe rămase, tăiate julien (fideluță) sau cubulețe dacă preferați se călesc într-o tigaie, cu puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă bulionul şi se amestecă rapid, apoi se opreşte focul. O variantă delicioasă este și cea cu boia de ardei dulce în loc de bulion.

Se pune fasolea bătută într-un bol şi deasupra ceapa călită. Se poate servi cu murături, ardei copți, salată, dar și ca garnitură, alături de cârnați sau friptură.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton