Rețetă de frigănele cu mere. Un desert absolut delicios, ușor de făcut și gata în aproximativ jumătate de oră. Dacă ți-e dor de gustul copilăriei, nu ezita să încerci rețeta recomandă de noi. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de frigănele cu mere. Frigănelele nu sunt altceva decât pâine prăjită cu ou, însă acest desert cu siguranță ne aduce aminte tuturor de anii copilăriei. Acest preparat este crocant, dulce și gata în doar câteva minute. De altfel, puteți tranforma cu ușurință acest desert într-o gustare sărată, adăgând diferite brânzeturi sau legume.
Citește și: Rețetă de garnitură de găluște de cartofi în sos picant. Un preparat delicios!
Citește și: Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă
Citește și: Rețetă de lacrimi de pui
Citește și: Rețetă de paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete
Rețetă de frigănele cu mere – Ingrediente
8 felii de pâine fără coajă
2 ouă medii
50 ml lapte
1 vârf cuțit de sare
50 gr unt + 50 ml ulei (pentru prăjit)
150 gr zahăr + 2 linguri scorțișoară măcinată
Pentru umplutură
3 mere medii
2 linguri gem de gutui/caise/piersici
30 g unt
2 linguri suc de lămâie
Rețetă de frigănele cu mere – Mod de preparare
1. Începeți cu prepararea umpluturii. Merele se cuăță de coajă și sâmburi, se taie mărunt și se topesc cu sucul de lâmâie. Într-o tigaie, se pun untul, gemul și merele tăiate. Totul se lasă pe foc timp de 4-5 minute.
2. Feliile de pâine se întind bine cu un făcăleț. Ulterior, se adaugă compoziția de mere și se rulează. Procedați similar cu celelalte felii de pâine.
3. Într-o tigaie antiaderentă, se adaugă un cubuleț de unt. Într-un bol separat, se bat ouăle cu un vârf de sare, potrivit spynews.ro.
4. Fiecare rulou se trece prin ou, apoi se prăjește timp de un minut pe fiecare parte. La sfârșit, frigănelele se acoperă cu scorțișoară și zahăr. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik