Un preparat delicios, ușor de făcut și perfect pentru un prânz în familie. Găsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de frigănele de pui cu mozzarella. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Pentru prepararea frigănelelor de pui, experiența în bucătărie nu este necesară. Aveți nevoie de câteva ingrediente simple și vă garantăm că rezultatul va fi delicios. Puteți servi cu o salată asortată sau o garnitură din cartofi.
Citește și: Rețeta de ras asfour cu pui a Gabrielei Cristea
Citește și: Rețetă de mere învelite în ciocolată și fistic
Citește și: Rețetă de curcan cu tocană de ardei
Citește și: Rețeta de mămăligă în crustă cu sote de ciuperci
Rețetă de frigănele de pui cu mozzarella – Ingrediente
4 piepturi de pui
200g mozzarella (tăiată în felii sau cuburi)
2 ouă
1/2 cană pesmet
1/4 cană făină
Sare și piper după gust
Opțional: ierburi și condimente preferate (cum ar fi usturoi granulat, busuioc, oregano)
Rețetă de frigănele de pui cu mozzarella – Mod de preparare
1. Încălziți cuptorul la 200°C și pregătiți o tavă de copt unsă sau acoperită cu hârtie de copt.
2. Bucățile de pui se taie în dimensiuni potrivite pentru a forma frigănelele, potrivit spynews.ro.
3. Bateți ouăle într-un bol mic și puneți pesmetul în alt bol. Puteți adăuga și condimente, în funcție de preferințe.
4. Frigănelele se înfășoară în bucăți de mozzarella. Treceți-le, mai apoi, prin făină, ou bătut și pesmet.
5. Așezați frigănelele pe tava pregătită.
6. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când sunt rumenite și puiul este gătit complet.
7. Utilizați un termometru de carne pentru a verifica că temperatura internă a puiului este de cel puțin 75°C.
Sursa foto: Freepik