Rețetă de friptură de miel în stil italian

 Ifrim Georgiana
.

Dacă vreți să puneți un preparat inedit pe masa de Paște, vă recomandăm friptura de miel în stil italian. Se prepară ușor, este delicioasă și poate fi o surpriză plăcută pentru invitați. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsiți mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Friptura de miel în stil italian este cunoscută pentru gustul său delicios. Este fragedă și se marinează într-un amestec de rozmarin, ulei de măsline și suc de lămâie.

Citește și: Rețeta de salată de varză cu morcov recomandată de Dr. Mihail Pautov: „Se face foarte ușor, poți mânca o săptămână din ea”. O porție costă doar un leu

Citește și: Rețeta de supă-cremă de mazăre a lui Cătălin Scărlătescu

Citește și: Rețetă de lasagna cu tofu și ciuperci

Citește și: Rețetă de plăcintă italiană cu mere

Rețetă de friptură de miel în stil italian – Ingrediente

o pulpă de miel cu os;

14 fileuri de anşoa;

5 căţei de usturoi;

4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt;

4 linguri ulei de măsline;

sucul de la o lămâie;

1 pahar de vin alb sec;

sare şi piper.

Rețetă de friptură de miel în stil italian – Mod de preparare

1. Spală pulpa de miel pentru a îndepărta orice impurități. Îndepărtează excesul de grăsime și pielițele, apoi usucă cu un prosop curat.

2. Curăță cățeii de usturoi și taie-i în bucăți lungi. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de 12-14 bucăți.

3. Cu un cuțit, fă mici găuri în pulpa de miel. În fiecare gaură, introdu o bucată de usturoi înfășurată într-o felie de anșoa și o crenguță de rozmarin.

4. Presară sare și piper pe toată suprafața pulpei de miel. Stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie pentru un plus de aromă.

5. Învelește pulpa de miel în folie alimentară și lasă-o la frigider pentru cel puțin 4 ore, pentru ca aromele să se îmbine.

6. Setează cuptorul la 160 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească, potrivit libertatea.ro.

7. Desfă folia alimentară și așază pulpa de miel în tava de copt. Toarnă deasupra ei băițul pentru carne de miel și adaugă un pahar de vin.

8. Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă carnea să se coacă timp de două ore. În timpul coacerii, stropește pulpa de miel cu sucul din tavă la intervale regulate pentru a o menține suculentă.

9. După cele două ore, verifică dacă friptura este bine rumenită și pătrunsă. Poți folosi un termometru pentru carne pentru a te asigura că este gătită corespunzător.

10. Taie friptura în porții și servește-o alături de legume sau cartofi copți cu rozmarin, sau alături de o salată verde.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton