Gemul de mure este delicios, aromat și are o textură fină. Timpul de preparare este de aproximativ o oră, iar rezultatul final va fi pe gustul oricui. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de gem de mure se prepară extrem de simplu, într-un timp record. Murele au multiple beneficii asupra sănătății organismului uman: protejează sistemul cardiovascular, contribuie la îmbunătățirea digestiei și la pierderea în greutate, iar conținutul de vitamine previne apariția ridurilor și protejează tenul împotriva daunelor oxidative.
Citește și: Rețetă de paste cu lămâie
Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată și pere. Un desert delicios pentru zilele de vară
Citește și: Dulceața de corcodușe – cum se prepară rețeta originală
Citește și: Rețetă de ciorbă de urzici
Rețetă de gem de mure – Ingrediente
500 gr mure;
220 gr zahăr;
o lămâie;
2-3 frunze de busuioc.
Rețetă de gem de mure – Mod de preparare
1. Murele se spală bine și se pun într-un vas, împreună cu zahărul. Lăsați pe foc până dă primul clocot, apoi adăugați sucul de lămâie și coaja rasă.
2. Între timp, tăiați frunzele de busuioc și adăugați câteva linguri de gem deasupra, până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați pasta obținută peste murele fierte, potrivit libertatea.ro.
3. După încă 15 minute de fierbere, opriți focul și puneți gemul în borcane cu capac.
Sursa foto: Freepik