Rețetă de ghimbir murat. Ușor de preparat!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de ghimbir murat. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale miraculoase. Se spune că are efect antiinflamator, antioxidant și că reduce colesterolul. Dacă nu vă place să-l consumați în starea lui naturală, atunci vă propunem să încercați rețeta de ghimbir murat propusă de noi. Este ușor de preparat și are un gust aromat!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de ghimbir murat. Ghimbirul are o aromă picantă și e o provocare pentru papilele gustative. Este folosit, în general, pentru ceaiuri, dar el poate fi pus și la conservat. Dacă vreți să-i păstrați gustul pe o perioadă lungă și să-l consumați oricând doriți, chiar și iarna, încercați cu încredere rețeta de ghimbir murat. Este un deliciu, mai ales dacă vreți să-l mâncați cu sushi!

Rețetă de ghimbir murat. Rețeta de ghimbir murat are la bază doar câteva ingrediente. Nu sunt deloc costisitoare și le puteți găsi chiar în cămara dumneavoastră proprie. De altfel, nici modul de preparare nu este unul complicat, astfel că veți petrece doar câteva minute în bucătărie pentru realizarea lui.

Citește și: Rețetă de ciorbă de porc cu leuștean.Un deliciu culinar!

Citește și: Rețetă de dovlecei murați în oțet.Gustoși și simplu de făcut

Citește și: Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză.Simplă și gustoasă!

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret

Rețetă de ghimbir murat – Ingrediente

500 grame ghimbir proaspăt

1 lingură sare grunjoasă

600 ml oţet de orez (sau de mere)

200 grame zahăr

Rețetă de ghimbir murat – Mod de preparare

1. Începeți prin a curăța ghimbirul complet de coajă. Tăiați apoi felii mari și subțiri. La această procedură, vă puteți ajuta fie de un robot feliator, fie de cuțitul de filetat, notează unica.ro.

2. Mai apoi, sărați, pe rând, fiecare felie de ghimbir. Lăsați-le să se macereze timp de aproximativ o oră sau chiar și mai mult.

3. După aceea, folosiți niște prosoape de bucătărie pentru a șterge feliile de ghimbir și puneți-le în borcanele bine sterilizate înainte.

4. Puneți la fiert oțeul și zahărul și turnați niște apă fierbinte peste feliile subțiri de ghimbir. După ce ați sterilizat, puteți da preparatul la rece, să se răcorească.

5. Dacă nu ați mai făcut până acum rețeta de ghimbir murat, vă poate părea curios faptul că acesta își schimbă culoarea. Nu trebuie să vă panicați dacă devine roz, pentru că așa este normal.

6. Se poate ca ghimbirul să nu se facă roz, însă asta înseamnă că rădăcinile plantei erau mature. Asta nu va fi însă un dezavantaj în privința gustului, pentru că va fi la fel de aromat.

Sursă foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton