Rețeta de ghiveci călugăresc a lui Sorin Bontea: „E foarte bun”

 Ifrim Georgiana
.

Sorin Bontea a împărtășit cu fanii o rețetă de ghiveci călugăresc, plin de arome autentice și ideal pentru cei care țin post în această perioadă. Regăsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

O rețetă ușor de făcut, cu ingrediente le îndemâna oricui și propusă de Sorin Bontea, fostul jurat de la „Chefi la cuțite'.

Citește și: Ciorbă cu ciuperci pleurotus, de post. Rețetă ca la mănăstire

Citește și: Rețetă de hummus cu sfeclă roșie și năut. Preparat simplu și de post!

Citește și: Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta. Gustoasă și sănătoasă!

Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea

Rețeta de ghiveci călugăresc a lui Sorin Bontea – Ingrediente

Ceapă

Morcovi

Cartofi

Vinete

Dovlecei

Mazăre

Fasole păstăi

Conopidă

Ardei kapia

Praz

Suc de roșii

Sare

Piper

Ulei

Cimbru

Pătrunjel

Foi de dafin

Rețeta de ghiveci călugăresc a lui Sorin Bontea – Mod de preparare

„Am aruncat o privire prin frigider și am foarte multe legume pe care nu le-am folosit, așa că m-am gândit să fac un ghiveci călugăresc.

Cam astea sunt legumele pentru ghiveci, le-am pus pe categorii. Ceapa cu morcovul încep să le călesc un pic în tigaie, praz, ardei kapia, conopidă, vinete, la fel, le-am pus împreună pentru că se gătesc cam deodată. După care am să pun rândul din spate, cartofi, dovlecel, fasole și mazăre pentru că și ele se gătesc cam în același timp. Avem și suc de roșii făcut în casă. Piper, foi de dafin, cimbru și sare. Încep cu ceapa și morcovul, le călesc câteva minute, se călește singură. Adaug și morcovul și aștept să se moaie, nu vreau să le călesc de tot pentru că le bag și la cuptor. Pun acum și restul legumelor de se gătesc împreună. Eu am ales să fac asta pentru că aveam legume în casă, important este să nu aruncați mâncarea. Punem sare, piper și două foi de dafin și cimbru.

Punem și puțină apă de la cartofi, este apă curată. Amestecăm și bag la cuptor. Cuptor la 170 de grade, preîncălzit, la funcția de abur', a povestit chef Sorin Bontea.

Apoi, celebrul bucătar a scos tava și a adăugat cartofii, mazărea și fasolea. Sosul de roșii se adaugă după alte câteva minute la cuptor.

„Au trecut cam 30 de minute și trebuie să pun restul legumelor și începem cu cartofii pe care îi punem deasupra, mazărea și fasolea.

Amestecăm. Deja miroase a ghiveci. Mai pun puțină sare și piper, mai las la cuptor puțin, după care pun sucul de roșii. Ce bine arată ghiveciul. Cartoful frumos, gratinat. Exact cu 10 minute înainte să fie gata i-am oprit aburul pentru a se putea gratina. Pun deasupra pătrunjel tăiat. Ce bine miroase. E foarte bun. Nici nu are ce să iasă rău din toate legumele puse într-o tavă', a mai spus chef Sorin Bontea.

Sursa foto: Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton