Rețetă de gogoșari în sos de muștar

.

Rețetă de gogoșari în sos de muștar. Este un preparat de sezon, potrivit pentru toamnă – iarnă, care cu siguranță va reuși să îți încânte papilele gustative. Noi îți vom spune care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această mâncare gustoasă, dar și care este modul de preparare. Îți vom spune de pe acum spor la gătit și poftă bună!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!


Dacă vrei să te bucuri la iarnă de preparate de sezon, atunci pregătește rețeta de gogoșari în sos de muștar. Este un preparat gustos și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru el. Iată cum să pregătești această mâncare gustoasă!

Citește și: Rețeta de prăjitură cu ciocolată și coniac care i-a adus Elenei Lasconi trofeul MasterChef, acum 11 ani

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe. Un preparat culinar ideal pentru acest sezon

Citește și: Oana Roman este de partea „fratelui' Pepe, în scandalul cu Raluca Pastramă: „Este un super tată și că are super grijă de fetele lor. Le oferă iubire și mediu stabil'


Citește și: Cum se înțelege Bănel Nicoliță cu fiicele sale, după divorțul de mama lor, Cristina: „Nu sunt strict, sunt un tată care comunică, întreb, încerc să ajut…'

Rețetă de gogoșari în sos de muștar. Ingrediente

-3 kg de gogoșari

-250 g de muștar

-200 ml de oțet de 9%

-200 g de zahăr

-200 ml de ulei

-1 lingură de sare (neiodată)

-opțional: 1 lingură de miere

-piper boabe

-2-3 foi de dafin

Rețetă de gogoșari în sos de muștar. Mod de preparare

Spală gogoșarii bine și curăță-i de semințe și cotoare. Taie gogoșarii în fâșii sau sferturi, după preferință.


Într-o cratiță mare pune muștarul, oțetul, uleiul, zahărul, sarea și mierea. Amestecă bine toate ingredientele. Pune cratița pe foc mediu și lasă amestecul să fiarbă până când începe să se îngroașe, aproximativ 10-15 minute. Adaugă piperul boabe și foile de dafin în sos.

Adaugă gogoșarii tăiați în sosul de muștar și amestecă ușor pentru a te asigura că toți sunt acoperiți de sos. Lasă gogoșarii să fiarbă în sos timp de 15-20 de minute, amestecând ocazional, până când se înmoaie ușor, dar nu devin complet moi.


Oprește focul și lasă compoziția să se răcească ușor. Toarnă gogoșarii cu tot cu sos în borcane sterilizate, având grijă să umpli borcanele până la margine. Sigilează borcanele cu capacele, apoi pune-le într-o pătură groasă pentru a se răci lent. Acest proces ajută la sigilarea corectă a borcanelor. Rețeta de gogoșari în sos de muștar este gata. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube