Gogoșile pufoase au gustul copilăriei și te poartă înapoi în timp. Pentru rețeta pe care v-o recomandăm, nu aveți nevoie de lapte sau ouă. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Gogoșile sunt extrem de iubite în bucătăria românească și se prepară din câteva ingrediente la îndemâna oricui. Pufoase și rapid de preparat, acestea redau gustul copilăriei petrecute la bunici.
Citește și: Rețeta de tocăniță de pui a lui Sorin Bontea. Care este secretul lui pentru un gust unic al mâncării
Citește și: Rețetă de supă de linte cu costiță afumată
Citește și: Ce este Surimi și cum se prepară. Ingredientul secret folosit în prepararea mâncărurilor cu fructe de mare
Citește și: Rețetă de păstrăv la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice
Rețetă de gogoși pufoase, fără lapte și ouă – Ingrediente
500 de grame de făină albă
200 ml de apă
50 ml de ulei de floarea soarelui
25 de grame de drojdie proaspătă
4 linguri de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
o sticlă cu esență de vanilie sau orice altă aromă vă place
un praf de sare
un plic de zahăr pudră
Rețetă de gogoși pufoase, fără lapte și ouă – Mod de preparare
1. Dizolvă cubul de drojdie în 3 linguri de apă caldă, adaugă o lingură de zahăr și amestecă bine.
2. Într-un bol, amestecă făina, zahărul, sarea și zahărul vanilat. În această etapă, turnați deasupra compoziția lichidă din pasul anterior.
3. Adaugă apă, esență de vanilie și ulei de floarea soarelui, amestecând până obții un aluat omogen.
4. Întinde aluatul cu un sucitor, potrivit fanatik.ro.
5. Modelează gogoșile cu un pahar.
6. Prăjește gogoșile în ulei încins până devin aurii.
7. Scoate gogoșile și acoperă-le cu zahăr pudră. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik