Rețetă de galani di carnevale sau gogoși venețiene

.

Rețetă de galani di carnevale sau gogoși venețiene. Acest desert se prepară și se consumă în preajma Carnavalului de la Veneția, simbolul începutului de primăvară. Dacă vreți să încercați o rețetă delicioasă, ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră, nu ezitați să încercați recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de galani di carnevale sau gogoși venețiene. În Italia, acest preparat este cunoscut și sub numele de chiacchiere, intrigoni, frappe, cenci, bugie, sfrappole, crostoli etc. Gogoșile au o textură mai crocantă față de cele clasice și se mai diferențiază prin aroma puternică de coniac și lămâie.

Citește și: Rețetă de tăiței chinezești cu legume

Citește și: Rețetă de tartă cu ceapă

Citește și: Rețetă de pleșcăviță umplută

Citește și: Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu


Rețetă de galani di carnevale sau gogoși venețiene – Ingrediente

250 g făină

 15 g unt

 2 ouă

 30 ml grappa sau coniac

 45 g zahăr

 1 linguriță praf de copt

 coajă de lămâie

 sare

 ulei pentru prăjit

 zahăr pudră pentru ornat

Rețetă de galani di carnevale sau gogoși venețiene – Mod de preparare

1. Într-un bol încăpător, se amestecă făina, ouăle, zahărul, praful de copt, alcoolul, coaja de lămâia sarea și untul moale.

2. Inițial, ingredientele se amestecă cu o fucrculiță, apoi aluatul se frământă cu mâinile până capătă o textură elastică. Acesta se acoperă cu o folie și se lasă la odihnit pentru aproximativ o oră.

3. Aluatul se întinde bine și se decupează cu o roată dințată dreptunghiuri de aproximativ 10×20 cm, potrivit retete.unica.ro.


4. Gogoșile se prăjesc în ulei încins și se pun pe hârtie de bucătărie. În final, acestea se pudrează cu zahăr. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik